ti-ke, pe-su klo 11 - 17

Välittäjätunnus: 003710948874

silta

Museo syysaikatauluun 15.8. alkaen

Tekniikan museo siirtyy syysaikatauluun tiistaina 15.8.

Museo on avoinna

Ti-ke, pe 9 – 17

To 9 – 19

La-su 11 – 17.

Pikasuodatinlaitos on suljettu syys- ja talvikaudella. Voimalamuseo on avoinna yleisölle 30.9. saakka.

Myös museolle tuovat bussilinjat muuttuvat 14.8. alkaen. Jatkossa Tekniikan museon pysäkille pääsee Rautatientorilta linjoilla 71 ja 78. Linjat 506 Meilahdesta ja 57 Munkkiniemestä pysyvät ennallaan. Ajantasaiset tiedot bussiliikenteestä löydät HSL:n Reittioppaasta.

raamisaha_rattaat

Koneellista-tanssityöpajat loka-marraskuussa

Tekniikan museo järjestää loka-marraskuussa yhteistyössä Uuden tanssin keskus Zodiakin kanssa kolme yleisölle avointa tanssi- ja liiketyöpajaa, joissa tutkitaan tekniikan historiaa, mekaniikkaa ja koneen liikettä ihmiskehon avulla. Inspiraationa pajatyöskentelylle toimivat Tekniikan museon näyttelyesineet, jotka työpajan aikana herätetään henkiin tanssin keinoin.

Työpajassa muodostetaan yhdessä tanssimalla ja liikkumalla koneita, joihin kukin osallistuu omista lähtökohdistaan. Työpajojen painopiste on intuitiossa ja liikkeessä: Millainen on kävijän fyysinen suhde teknologiaan? Millaisen tarinan museoesineet kertovat ja kuinka se muunnetaan tanssin muotoon?

Koneellista-tanssityöpajat ovat osa Tekniikan museon Tekniikan maa-näyttelyhanketta ja sen kautta Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Työpajat rahoittaa Taiteen edistämiskeskus. Pajat ohjaa tanssinopettaja ja tanssitaiteilija Anni Puuperä.

Työpajat soveltuvat yli 10-vuotialle ja niihin voi osallistua koko perhe. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Kuhunkin työpajaan mahtuu 12 osallistujaa. Paja on osallistujille maksuton. Ilmoittautumalla mukaan osallistujat sitoutuvat työpajan päätteeksi täyttämään palautelomakkeen. Palautetta käytetään palveluiden jatkokehittämiseen ja hankkeen viestintä- ja raportointitarkoituksiin.

Työpajat järjestetään lauantaina 14.10. klo 15, torstaina 2.11. klo 17.30 ja sunnuntaina 12.11. klo 13.
Ilmoittautuminen pajoihin alkaa torstaina 14.9.

kesäkierros_a-halli_voikuka

Mobiiliopas pikasuodatuslaitoksen vaiheista myös ruotsiksi ja englanniksi

Ethän unohda mobiilioppaitamme!

Pikasuodatinlaitos vuodelta 1909 on pidettu avoinna yleisölle kesäisin 2001 alkaen. Rakennuksen infotaulujen uusimisen yhteydessä tehtiin rakennuksen infotauluja täydentävä mobiiliopastus. Tämä opastus kuten kaikki muutkin Tekniikan museon mobiilioppaat löytyy sivulta https://tarinasoitin.fi/tekniikanmuseo.

Mobiiliopastus nyt julkaistu myös ruotsiksi ja englanniksi. Kieliversioihin pääsee pääsivun kautta.

SAM_0632

Syksyn koululaispalvelut julkaistu

Syksyn koululaispalvelukartta on julkaistu. Uudet koululaispalvelut keskittyvät lokakuussa avattavaan Tekniikan maa -näyttelyyn. Tekniikan maa on Tekniikan museon uusi perusnäyttely teknologian, teollisuuden ja innovaatioiden merkityksestä modernille Suomelle.

Uudet koululaispalvelut otetaan käyttöön 10.10.2017.  Varauksia voi tehdä jo nyt.
Palveluihin voi tutustua tarkemmin täällä.

voimalajamylly

Museon kesäkausi alkaa 6.6.2017

Tekniikan museon kesäkausi on pian täällä! 6.6. lähtien museo on avoinna ti-ke ja pe-su 11.00-17.00 sekä torstaisin 11.00-19.00. Torstaisin museoon on vapaa pääsy.

Museon pyöreässä hallissa nähtävillä ovat viestintätekniikasta kertova Etäunelmia -näyttely sekä ABB Strömbergin valokuvakokoelmasta koottu Valon ja voiman tekijät -valokuvanäyttely. Lisäksi avoinna ovat Voimalamuseo sekä Vesilaitoksen aikaiseen ulkoasuun kunnostettu Pikasuodatuslaitos, jonka näyttely on päivitetty  yhteistyössä HSY:n kanssa. Luvassa on  pääsylipun hintaan sisältyviä yleisöopastuksia päivittäin klo 15 sekä työpajoja lapsille.

Lasten kesätyöpajoissa tutustutaan päivittäin klo 12 tekniikan ilmiöihin tutkimalla ja askartelemalla. Tänä vuonna työpajat liittyvät viestintätekniikkaan ja näkemiseen. Työpajateema vaihtuu kuukausittain. Kesäkuun teemana on Kuinka kuva syntyy?, heinäkuussa tutkitaan Kuinka kuva liikkuu? ja elokuussa aiheena on Optiikkaa oppimassa. Työpaja on noin tunnin mittainen ja työpajamaksu on 5€.

Kesän aikana uuden lokakuussa avautuvan Tekniikan maa -näyttelyn valmistelut jatkuvat. Tekniikan maa tulee kertomaan suomalaisen tekniikan ja teollisuuden tarinan ennennäkemättömälla tavalla!

Uuden näyttelyn rakentamisesta johtuen osa Pyöreän hallin näyttelytiloista on suljettu.

Museo on suljettu maanantaisin ja 23.-26.6.2017.  Pikasuodatuslaitos on suljettu yleisöltä 6.6. yksityistilaisuuden takia. Museon kesäkausi päättyy 13.8.2017.