to klo 9.00 - 19.00
la, su klo 11.00 - 17.00

Museokortti-klubi Tekniikan museolla: Tekniikka, äänet ja musiikki

« All Tapahtumat

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Museokortti-klubi Tekniikan museolla: Tekniikka, äänet ja musiikki

29.9.2018 @ 17:00 - 20:00

Miten teollistuminen on muuttanut  arkemme äänimaailmoja? Miten tekniikka ja teollisuus ovat kautta aikojen inspiroineet säveltäjiä? Ja millaisia ääniä, jopa musiikkia tekniikka voi tuottaa?

Ilta avaa uuden näkökulman Tekniikan maa -näyttelyyn, joka kertoo teknologian, teollisuuden ja alan innovaatioiden roolista Suomen rakentajina.

Aiheeseen johdattelee museon tuottaja Riina Linna. Illan aikana esiintyy myös Dominante-kuoron riveistä koottu kvartetti. Kvartetti esittää teeman mukaan valittua ohjelmistoa kertoen myös syistä valintojen taustalla. Dominante on Aalto-yliopiston sekakuoro, joka tunnetaan kunnianhimoisena suomalaisen kuoromusiikin edelläkävijänä.

Klubille pääsee Museokortilla, jonka voi ostaa myös museon lipunmyynnistä, tai museon pääsymaksulla (2/5/8€). Ei ennakkoilmoittautumista.

Ohjelma:

17.00 Tilaisuus alkaa.
Pientä tarjoilua.

17.10  Museonjohtaja Marjo Mikkola toivottaa tervetulleeksi Tekniikan museoon

17.20 Tekniikka, äänet ja musiikki.
Tuottaja Riina Linna johdattelee illan teemaan ja esittelee Tekniikan maa näyttelyä äänien ja musiikin näkökulmasta. Tekniikka on lähtemättömästi vaikuttanut arkeemme, työhömme ja ympäristöömme, mutta miten muutos näkyy äänissä ja musiikissa? Miten teollistuminen on muuttanut arkemme äänimaailma? Miltä nyt äänettömät museoesineet ovat kuulostaneet? Ja voimmeko kuulla tekniikan kehityksen musiikissa?

18.00 Dominante-kuoron kvartetti esiintyy
Dominante on vuonna 1975 perustettu Aalto-yliopiston sekakuoro, joka tunnetaan kunnianhimoisena suomalaisen kuoromusiikin edelläkävijänä. Dominante tunnettiin alkuvuosinaan Polyteknikkojen kamarikuorona, ja nykyisinkin yli kuudenkymmenen laulajan kokoonpanosta suuri osa opiskelee tai on opiskellut Otaniemessä. Dominantessa  kvartettilaululla on pitkät perinteet ja kuoron piiristä on noussut useita yhtyeitä.

18.45 – 20.00 Vapaata tutustumista näyttelyihin
Tekniikan museon päärakennuksen näyttelyt kutsuvat pohtimaan Suomen teollistumista, innovaatioita ja sähköisen viestinnän kehitystä. Esillä on niin ensimmäinen Suomessa rakennettu tietokone kuin M. A. Nummisen itse rakentama radiovastaanotin. Nykyiset museorakennukset tehtiin Suomen ensimmäisen vesilaitoksen käyttöön 1870-luvulta alkaen. Näyttelyissä museon keskusteluoppaat innostavat ihmettelemään, kyselemään ja innostumaan.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä: