to klo 9.00 - 19.00
la, su klo 11.00 - 17.00

Pyhäinpäivä Tekniikan museossa

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Pyhäinpäivä Tekniikan museossa

3.11.2018 @ 16:00 - 20:00

Ilmainen
pyhäinpäivä tekniikan museossa
MYSTEEREJÄ, KUMMITUKSIA JA SYNKKÄÄ HISTORIAA PIMENEVÄSSÄ SYYSILLASSA.

Illan opastuksilla tutustutaan museorakennusten ja alueen historian synkkiin vaiheisiin ja tekniikan kummituksiin. Lisäksi Kulttuurikompania Eloa heittäytyy kauhun tematiikkaan esityksessä, jossa yhdistyy kamari- ja elektroninenmusiikki sekä kauhunovellit. Voit myös päästä ratkomaan keksijä Eric Tigerstedtiin liittyvää mysteeriä toiminnallisessa seikkailussa!

TAPAHTUMA ON SUUNNATTU AIKUISILLE – VAPAA PÄÄSY!

Ohjelma:

klo 16 Tigetrail -seikkailupolku
Tigetrail on pakohuonepeleistä ja dekkareista inspiraation saanut toiminnallinen näyttelyseikkailu, jossa ratkotaan mysteeriä keksijä Eric Tigerstedtiin liittyen.
Seikkailupolulle mahtuu max. 16 osallistujaa. Ilmoittautuminen museon lipunmyyntiin ennen palvelun alkua.
Seikkailupolkua testataan tapahtumassa ensimmäistä kertaa yleisön kanssa!

klo 17 Tekniikan kummitukset -opastus
Millaisia kummituksia tekniikkaan ja teollisiin miljöisiin liittyy? Kierroksella kuullaan tekniikan alan kummituksista museon näyttelykohteisiin liittyen.

klo 18 Eloa goes KUOLOA!
Halloweenin erikoisesityksessä koetaan ääneen luetun kauhunovellin, elävän äänisuunnittelun ja kamarimusiikin yhdistävä, hyytävä livekuunnelma Maija Sirkjärven vinksahtaneen arkisplatterin Ullan ja Banskun tuho (2018) ympärillä. Lukijana on näyttelijä Myy Lohi ja musiikista vastaavat elektroninen äänivelho Otso Aho sekä Eloan oma jousikvartetti: Maija Wesslund, viulu, Viivi Hakkarainen, viulu, Vuokko Lahtinen, alttoviulu sekä Beata Antikainen, sello. Esityksessä kuullaan musiikkia Juhani Nuorvalan toisesta jousikvartetosta (1997) ja Béla Bartókin neljännestä jousikvartetosta (1928). Esityksen ovat suunnitelleet Heta Aho, Auli Särkiö ja Turkka Inkilä.
Kulttuurikomppania Eloa on vuodesta 2015 toiminut helsinkiläinen kamarimusiikki- ja monitaidekollektiivi, jonka tekijät ovat nuoria, intohimoisia taiteen ammattilaisia. Elokuussa 2018 Eloa toteutti Voimalamuseossa immersiivisen konserttilarpin Aave on kuulija, joka vei yleisönsä soivaan hyvinvointikeskukseen järjen tuolle puolen.

klo 19.00 Vettä ja kuolemaa -opastus
Vettä ja kuolemaa on suositun Vettä ja elämää -opastuksen synkempi versio, jossa tutustutaan Kuninkaankartanonsaaren ja museorakennusten pimeään historiaan. Kierros ei ole esteetön.

Päivämäärä:
3.11.2018