to klo 9.00 - 19.00

Y-tunnus 0252165-1
Operaattori Itella information Oy
Välittäjätunnus: 003710948874

Kulttuurikomppania Eloan monitaiteinen konserttikokemus Aave on kuulija elokuussa Voimalamuseossa

Seikkailullisessa esityksessä elokuun ensimmäisenä viikonloppuna kamarimusiikki ja live-improvisaatio kohtaavat immersiivisen teatterin ja pakohuonepelit. Näyttämönä toimii Vanhankaupungin Voimalamuseo.

Aave on kuulija -teoksessa salaperäinen holding-yhtiö Hazard&Partners on lunastanut konkurssiin ajautununeen Eloa-festivaalin taiteilijoineen päivineen. Uuden taiteellisen johtajan luotsaamana marginaalifestivaalista pyritään trimmaamaan huipputuottava hoivataiteen palveluntarjoaja.

Yleisö saapuu pilottiasiakkaiksi hyvinvointikeskukseen, jossa tanssijat on vaihdettu androideihin ja jousisoittajat luovuttavat adrenaliinipitoista verta myytäväksi ennen konsertteja. Konserttilippu vaihtuu valinnanvapausseteleihin, joilla tarjolla on toinen toistaan hälyttävämpiä hoitopolkuja.

Esitystä seurataan Voimalamuseon tiloissa seikkaillen. Yleisö saa halutessaan syventää kokemustaan osallistumalla erilaisiin tilanteisiin ja tehtäviin esiintyjien johdolla.Tekijöinä nuoret heittäytyjät ja pimeän huumorin rakastajat. Esiintyjinä ovat aikaisemmista Eloan produktioista tutut ennakkoluulottomat nuoret ammattimuusikot ja -tanssijat. Mukana on myös Eloan epäviralliseksi residenssiyhtyeeksi muodostunut, elektroniikkaa ja puupuhaltimia yhdistävä improvisaatioryhmä Tölöläb. Päärooleissa nähdään näyttelijät Myy Lohi ja Mikko Paananen sekä sopraano Iris Hernández Toppari.

Käsikirjoitus on luotu yhdessä Karhulevyt-levymerkin perustajien, äänisuunnittelija Juuso Raunion sekä kirjailija Matias Riikosen kanssa. Lopunaikojen näyistään tunnetun taiteilijaduon tumma huumori on voimakkaasti läsnä Aave on kuulija -esityksen maailmassa. Teoksen taiteellisesta suunnittelusta vastaa Heta Aho.

Eloa ry on 2015 perustettu helsinkiläinen elävän musiikin yhdistys, joka on tunnettu vuosittaisesta tapahtumallisesta Eloa-festivaalista. Kaudella 2018-19 toiminta laajenee ympärivuotiseksi ja nimeksi vaihtuu kulttuurikomppania Eloa. Yhdistyksen toimintaa tukevat Suomen Kulttuurirahasto sekä Taiteen edistämiskeskus.

Esitykset:
3., 4. & 5.8. klo 19 Voimalamuseossa (Hämeentie 163). Esityksen kesto n. 2,5 h.

Liput:
25/15 euroa osoitteesta
eloa.fi/liput
sekä 30min ennen ovelta.

Esitys sisältää kävelyä sekä jyrkkiä portaita eikä valitettavasti ole seurattavissa esteettömästi.

Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille.

Yhteistyössä Tekniikan museo.

LISÄTIETOJA: