ti-ke, pe 9 - 17

Y-tunnus 0252165-1
Operaattori Itella information Oy
Välittäjätunnus: 003710948874

Museot innovaatioalustoina -hankkeen toinen ajatushautomo 2.3.2018 Tekniikan museossa

Perjantaina 2.3.2018 klo 9.15–16 Tekniikan museossa järjestetään Museot innovaatioalustoina -hankkeeseen liittyvä ajatushautomo. Hautomossa kuullaan ajankohtaisia puheenvuoroja hyvinvoinnista, innovaatioista ja megatrendeistä sekä ideoidaan taidelähtöisesti lähtökohtia uusille innovaatioille. Tule mukaan ideoimaan!

Aamupäivän asiantuntijapuheenvuorot klo 9.15–11.30 museon Forum-tilassa:

klo 9.15 Hankkeen ja päivän kulun esittely

klo 9.30 Uusiutuva metsäteollisuus – puusta ratkaisuja maailman ongelmiin (Asiantuntija Paavo Lyytikäinen/Metsäteollisuus ry)

Miten ja millaisina innovaatiot näyttäytyvät yhteiskunnassa ja teollisuudessa ja millaisia vaikutuksia niillä on hyvinvointiin?

klo 10.15 Innovaatiot museossa – Esine ideoinnin apuna (Museolehtori Marianna Karttunen/Tekniikan museo)

klo 10.30 Hyvinvointi, kulttuuri ja megatrendit (Projektikoordinaattori Elina Eerola/Sitra)

Millaisia megatrendejä yhteiskunnassa on havaittavissa? Kuinka työ muuttuu, millaisia ovat teknologian vaikutukset – ja kuinka nämä näkyvät hyvinvointi- ja kulttuuripalveluissa?

Tilaisuus on aamupäivän osalta kaikille avoin ja maksuton. Lisätiedot marianna.karttunen@tekniikanmuseo.fi

Aamupäivän osuutta voi seurata myös striimattuna Tekniikan museon Facebook-sivulla.

Iltapäivän ohjatut innovaatiotyöpajat klo 12–16 museon näyttely- ja työpajatiloissa:

klo 12.30 Innovatiivinen näkökulma museoympäristöön: Koneellista -tanssi- ja liiketyöpaja (Tanssitaiteilija ja tanssinopettaja Anni Puuperä)

klo 13.30 Taidelähtöinen fasilitointityöpaja (Taiteen Soveltava käyttö -opintojakson opiskelijat Anna-Maija Vartiainen ja Jasmine Fagerström/Humak)

Iltapäivän työpajoihin otetaan  rajattu määrä osallistujia.

HUOM: ILTAPÄIVÄN TYÖPAJAT OVAT TÄYNNÄ.

Hankkeen seuraava ajatushautomo järjestetään Turussa Aboa Vetus & Ars Novassa 7.3.2018. Tällöin puhujina kuullaan ennakointiasiantuntija Otto Tähkäpäätä sekä Democratize-sovelluksen edustajia.

Ajatushautomot ovat osa moniportaisen Museot innovaatioalustoina -hankkeen toimintaa. Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa hankkeessa tarkastellaan museotoiminnan ja innovaatiokoulutuksen yhteisiä mahdollisuuksia. Hankkeen toteuttajia ovat Aboa Vetus & Ars Nova, Tekniikan museo, Humak sekä Nuori Yrittäjyys ry. Hankkeessa nuoret korkeakouluopiskelijat ratkovat yhteiskunnallisia haasteita museoiden tarjoaman monipuolisen sisällön inspiroimina. Kaksivuotinen hanke koostuu ajatushautomoista, vuoden kestävästä innovaatioprosessista sekä hankkeessa kehitettyjä toimintamalleja levittävästä loppukoulutuksesta. Lisätietoja Museot innovaatioalustoina -hankkeesta hankekoordinaattori Maria Granlundilta: maria.granlund@aboavetusarsnova.fi | 0207 181 644.

museoinno.fi