Avoinna

ti-ke, pe 9 - 17
to klo 9 - 19
la-su klo 11 - 17

Lippujen hinnat

4€/2€/0€

Yhteystiedot

Viikintie 1, 00560 Helsinki
p. (09) 7288 440
lipunmyynti (at) tekniikanmuseo.fi

Laskutustiedot

Tekniikan museon säätiö
Y-tunnus 0252165-1
Verkkolaskuosoite:
OVT-tunnus: 003702521651
Operaattori Itella information Oy
Välittäjätunnus: 003710948874
 

Näyttelyt

Tekniikan museon näyttelyt kertovat ajan, ihmisen ja teknologian suhteesta. Ne tuottavat elämyksiä yleisölle ja antavat uusia näkökulmia tekniikan ilmiöihin.

 

Museossa on parhaillaan käynnissä näyttelyuudistus ja uusi perusnäyttelymme Tekniikan maa aukeaa yleisölle 10. lokakuuta. Näyttely kertoo teknologian, teollisuuden ja innovaatioiden merkityksestä modernille Suomelle.

 

Näyttelyuudistuksen takia osa  museosta on suljettu, pahoittelemme rakennustöistä mahdollisesti aiheutuvia haittoja.

 

Näyttelyitä täydentäviin palveluihin voit tutustua palvelut-osiossa.

Etäunelmia - Yhteys yli ajan ja paikan

Etäunelmia-näyttely kertoo ajan ja paikan ylittämisen historiasta sähköisten viestintävälineiden avulla. Näyttelyssä tutustutaan viestintätekniikan keksintöihin ja niiden taustalla olevaan unelmaan paikasta ja ajasta riippumattomasta yhteydenpidosta.

 

Ainutlaatuisten kokoelmaesineiden lisäksi näyttelyssä on esillä kiinnostavia kuva- ja filmiarkistojen helmiä sekä useita kohteita, joissa kävijät saavat itse kokeilla, koskea ja osallistua. Menneiden vuosikymmenten maailmaan voi uppoutua esimerkiksi seuraamalla 1960-luvun olohuoneessa suoraa tv-lähetystä Neil Armstrongin ensiaskelista kuussa. 

Tekniikan Museo - Näyttelyt - Etäunelmia

Valon ja voiman tekijät

Valon ja voiman tekijät -näyttely on koostettu ainutlaatuista tehdastyötä ja teollisuutta tallentaneista valokuvista. Kuvat ovat pääosin jälleenrakennuskaudelta Strömbergin tehtaalta Helsingin Pitäjänmäestä. Kuvaajat olivat arvostettuja ammattikuvaajia ja työsuhteessa yleensä suoraan Strömbergiin.

 

Kuvat dokumentoivat työtä ja teollisuutta. Samalla ne kertovat teknologiaan ja teollisuuteen liitetystä uskosta tulevaisuuteen ja sen tuomaan materiaaliseen hyvinvointiin.

Tekniikan Museo - Näyttelyt - Valon ja voiman tekijät

Kodin kemikaalit

Kodin kemikaalit -pienoisnäyttely opastaa vaarallisten kemikaalien varoitusmerkkien maailmaan. Varoitusmerkkien historia tulee tutuksi esimerkkien kautta ja pelaamalla mökki kuntoon -peliä opitaan, kuinka toimia oikein erilaisissa kemikaalien käyttöön tai varastointiin liittyvissä tilanteissa.

Hissitekniikka

Turvallista, mutta elämyksellistä kyytiä tarjoaa Koneen valmistama 1920-luvun hissi. Tyypin HM henkilöhissi asennettiin alunperin 20.1.1920 Helsingfors Aktiebankiin, Helsingin Pohjoisesplanadille. Nykyään hissi löytyy Tekniikan museosta ja on yksi museon suosituimpia esineitä.

 

Hissin yhteydessä on pienoisnäyttely hissitekniikan historiasta ja mahdollisuus tutustua hissin koneistoon.

Pikasuodatuslaitos

Tekniikan museo toimii vanhoissa vesilaitoksen rakennuksissa. Vesilaitoksen aikaiseen ulkoasuun kunnostettu Pikasuodatuslaitos on avoinna yleisölle kesäkaudella.

 

Pikasuodatuslaitos valmistui 1909. Rakennuksessa sijaitsevat museoidut hiekkasuodattimet, joiden läpi viereisten hallien saostusaltaissa kemiallisesti käsitelty vesi johdettiin ennen vesijohtoverkostoon laskemista. Suojeltu rakennus on entisöity alkuperäiseen asuunsa.

 

Pikasuodatuslaitoksen historiasta ja toiminnasta kertova näyttely on uusittu kesäkaudeksi 2017.

 

Mobiiliopas pikasuodatuslaitoksen historiaan osoitteessa: https://tarinasoitin.fi/tekniikanmuseo. Mobiiliopas myös ruotsiksi ja englanniksi.

Tekniikan Museo - Näyttelyt - Pikasuodatinhalli

Voimalamuseo

Voimalamuseo on yleisölle auki loppukeväästä alkusyksyyn.

 

Voimalamuseo koostuu kahdesta rakennuksesta. Vesivoimala eli turbiinipumppulaitos valmistui 1876 ja sen tehtävänä oli tuottaa energiaa vesilaitokselle. Höyryvoimala on vuodelta 1931. Molempien toiminta päättyi vuonna 1970 ja rakennukset museoitiin.

Voimalamuseo on avoinna 9.4. ja 18.4.-30.9.2017.

Tekniikan Museo - Näyttelyt - Voimalamuseo

TULOSSA 10.10.2017 Tekniikan maa

TekniikanMaaLogo

Tekniikan maa on Tekniikan museon uusi 10.10.2017 aukeava perusnäyttely teknologian, teollisuuden ja innovaatioiden merkityksestä modernille Suomelle. Näyttelyn lähtöpisteenä on koti, josta teemat laajenevat infrastruktuuriin, tuotantoon, raaka-aineisiin ja prosesseihin ja uusiokäyttöön.

 

Näyttely on ensimmäinen kokonaisvaltainen yleisesitys teknologian merkityksestä ja kehityksestä Suomessa.