ti-ke, pe 9 - 17

Y-tunnus 0252165-1
Operaattori Itella information Oy
Välittäjätunnus: 003710948874

Vielä ehdit nähdä Robotit eivät uneksi -tanssiesityksen!

RobotitEivatUneksi Kasvot

Vielä ehdit nähdä Robotit eivät uneksi -tanssiesityksen!

Tule katsomaan mustassa nesteessa elävää ja siitä ravintonsa saavaa kuvitteellista ihmisrobottia. Se saa käskynsä liikkua ja tanssia tulevaisuuden informaationsiirtomuodolla, joka toimii mystisen nesteen välityksellä.

Ihmisen ja tekniikan välistä suhdetta pohtiva teos sai ensi-iltansa lokakuussa ja se liittyy silloin avattuun uuteen Tekniikan maa -näyttelyyn. Lippu esitykseen sisältää sisäänpääsyn myös museoon.

Kansainvälistä menestystä saaneen huipputanssija Tanja Illukan mustassa märkäpuvussa esittämää ihmisrobottia voisi ajatella ihmisenä, joka on muuttunut tekniseksi instrumentiksi ja jolla on ihmisen keho. Ihmisen ja tekniikan suhde onkin yksi teknologian perimmäisistä kysymyksistä ja teema, joka herättää tunteita innostuksesta pelkoon. Sen pohtiminen, hallitseeko ihminen teknologiaa vai teknologia ihmistä, on ollut pinnalla teollistumisesta saakka ja liittyy kiinteästi moderniin aikakauteen. 2010-luvulla robotiikan kehittyminen ja uudet sovellukset tekevät aiheesta jälleen ajankohtaisen. Esitys sopii kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita scifielokuvista, animesta, kyberpunkista, sarjakuvien sankareista ja roboteista.

Robotit eivät uneksi -tanssiteos pohjautuu kuvataiteilija Suvi Härkösen samannimiseen installaatioon, jonka 3 x 6 -metrinen vesiallas toimii teoksen vaikuttavana lavastuksena.

Kuhunkin esitykseen mahtuu noin 40 katsojaa. Yleisö ohjeistetaan pukeutumaan tarjolla oleviin sadeviittoihin. He katsovat näytöstä vesialtaan ympärillä muodostaen selkeän valtasuhdeasetelman altaassa liikkuvaan tanssijaan. Esityksen koreografia on voimakas ja dynaaminen. Suosittelemme, että alle 12-vuotiaat saapuvat aikuisen seurassa.

Tekniikan museo haluaa antaa kävijöilleen mahdollisuuden pohtia teknologian olemusta ja käsitellä sen herättämiä tunteita. Robotit eivät uneksi -tanssiesitys täydentää Tekniikan maa -näyttelyn näkökulmaa siihen, kuinka tunteet ja jopa pelko ovat aina liittyneet teknologian uusiin sovelluksiin ja kuinka ihmiset ovat vuorovaikutuksessa teknologiaan sen kehittäjinä, suunnittelijoina ja käyttäjinä.

Robotit eivät uneksi
Koreografia ja ohjaus | Ismo-Pekka Heikinheimo
Tanssi | Tanja Illukka
Lavastus | Suvi Härkönen
Tuotanto | Ismo Dance Company yhteistyössä Tekniikan museon kanssa
Kesto noin 30 min

Loppuvuoden esitykset Tekniikan museossa, Viikintie 1, 00560 Helsinki
To 23.11. klo 18
Su 26.11. klo 15
To 30.11. klo 18
Su 3.12. klo 15
To 7.12. klo 18
Su 10.12. klo 15

Liput 20e/15e
osoitteesta https://holvi.com/shop/ismodance/  tai käteisellä puoli tuntia ennen ovelta.

Lippu sisältää vapaan pääsyn Tekniikan museoon esityspäivänä.

Ismo Dance Company Facebookissa

Ismo Dance Company Twitterissä