Aukioloajat:
to 9.00 - 19.00
la-su 11.00 - 17.00

50-vuotias Tekniikan museo käynnistää joukkorahoituskampanjan

Tekniikan museo käynnistää joukkorahoituskampanjan Mesenaatti.me -palvelussa toimintansa tukemiseksi. Kampanjan tuloilla käynnistetään museon tulevaisuustyö ja täydennetään lasten Kummituksen keksintökoje -näyttelyä. Kaikki toteutuneen kampanjan mesenaatit kutsutaan koko perheen tapahtumapäivään Tekniikan museolle keväällä 2020.

Joukkorahoituskampanja Tulevaisuuden Tekniikan museota tekemässä avautuu 17.10.2019, päivänä jolloin tulee kuluneeksi 50 vuotta Tekniikan museon säätiön perustamispäätöksestä. Kampanja kestää 15.12.2019 asti.

Joukkorahoituskampanjalla haluamme kiinnittää huomion kansallisen teknologiaperintömme arvoon ja sen merkitykseen yhteiskuntamme rakentajana, museonjohtaja Marjo Mikkola kertoo.

Joukkorahoituskampanjan tuotto käytetään ensisijaisesti Tekniikan museon tulevaisuustyön suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä Kaukoputki-kohteen rakentamiseen Kummituksen keksintökoje -näyttelyyn. Mikäli kampanjan tavoite ylittyy, varoja käytetään Tekniikan museon tulevien näyttelyinvestointien rahoittamiseen.

Visiomme on, että Tekniikan museo lisää toiminnallaan osallisuutta teknologiaan ja teknologiaperintöön. Tehtävämme on kasvattaa ymmärrystä teknologisesta ympäristöstä ja sen ajallisista muutoksista sekä vahvistaa valmiuksia osallistua ja vaikuttaa arkeen ja yhteiskuntaan. Toimintamme keskiössä on yleisöjen suhde teknologiaan, Mikkola kuvailee tulevaisuuden Tekniikan museota.

Juhlavuoden kunniaksi on perustettu myös Tekniikan museon Juhlarahasto 2019, johon vastaanotetaan lahjoituksia. Ensimmäisten joukossa rahastoon ovat lahjoittaneet museon taustayhteisöihin kuuluvat Insinööriliitto, Tekniikan akateemiset TEK sekä Graafinen teollisuus ry Kansansivistysrahaston Media-alan rahaston kautta. Nämä olivat myös mukana perustamassa Tekniikan museon säätiötä vuonna 1969.

Museoiden julkisen rahoituksen supistuessa Tekniikan museo pyrkii löytämään toiminnalleen uusia rahoituskanavia. Toivomme, että saamme uusia ystäviä innostettua mukaamme turvaamaan tekniikan historian tulevaisuuden Suomessa! Mikkola kannustaa.

Lisätietoja: Museonjohtaja Marjo Mikkola
050 3755 687, marjo.mikkola@tekniikanmuseo.fi