Ajankohtaista

A robot in a yellow hard hat waves cheerfully. A yellow logo saying Tekniikan museo superimposed on the background. Turvakypäräinen robotti vilkuttaa iloisesti. Tekniikan museon keltainen logo taustan päällä.

Tekniikan museon yleisöpalvelut peruttu 31.1. asti

Tekniikan museon yleisöpalvelut on peruttu tämänhetkisten koronarajoitteiden mukaisesti 31.1.2022 asti. Museo on kuitenkin yleisölle avoinna omatoimisia käyntejä varten.

 

Tämä tarkoittaa sitä, että suositut lauantaiset yleisöopastukset ja lapsia ilahduttavat Sähköiset sunnuntait -työpajat ovat tauolla ja jatkuvat jälleen helmikuussa.

 

Sähköiset sunnuntait -pajojen pitämättömät kerrat on siirretty pajasunnuntaiden jatkoksi maaliskuulle, eli pajat jatkuvat näillä näkymin sunnuntaisin klo 12-16 aikavälillä 6.2.-13.3. Yleisöopastukset palaavat ohjelmaan jälleen la 5.2. klo 13-13:45 ja jatkuvat jokaisena aukiololauantaina koko kevään ajan.

 

Seuraa sillä aikaa nettisivujamme ja someamme Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä. Sieltä löydät tulevaa digisisältöä, infoa ja museotunnelmia, vaikka et pääsisikään paikan päälle. Pidetään yhteyttä tekniikan merkeissä ja sen avulla!

 

Tekniikan Museo logo

Tervetuloa turvallisesti Tekniikan museoon!

Rajoitamme kävijämääriämme 30.12.2021 alkaen turvallisemman museovierailun takaamiseksi kävijöillemme.
 
Etelä-Suomen aluehallintoviraston 23.12.2021 asettamien koronarajoitusten mukaisesti emme järjestä yleisötapahtumia, opastuksia tai työpajoja 28.12.2021.-31.1.2022.
 
Olemme lisänneet asiakasturvallisuutta lisääviä toimia viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti ja tehostaneet mm. siivousta. Alla kootusti museossamme toteutettuja toimia, joiden avulla haluamme tehdä museovierailustanne mahdollisimman turvallisen ja miellyttävän.
 
YLEISET TURVALLISUUSOHJEET
 
Tule museoon vain terveenä. Siirrä vierailua myöhempään ajankohtaan, mikäli tunnet sairastumisen oireita tai joku samassa taloudessa asuva on sairaana.
 
Pese kädet saippualla huolellisesti ja usein. Kädet suositellaan pestäväksi vähintään ennen museoon tuloa ja sieltä lähtiessä. Myös käsien desinfiointiainetta löytyy sisääntulon yhteydestä sekä näyttelytiloistamme.
 
Pyri pitämään riittävää etäisyyttä muihin museovieraisiin ja henkilökuntaan.
 
Yski joko hihaan tai kertakäyttönenäliinaan, jonka heität roskakoriin.
 
Edellytämme kaikilta yli 12-vuotiailta kasvomaskin käyttöä museon tiloissa, ellei maskin käytölle ole terveydellistä estettä. Tuothan oman maskin tullessasi, niitä saa myös ostettua museon lipunmyynnistä (1€).
 
Näytäthän koronapassin ovella! Edellytämme koronapassia kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä vierailta. Lataathan koronapassin valmiiksi ennen museovierailua ja varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Hyväksymme myös EU:n ulkopuolella myönnetyn koronapassin.
 
Tervetuloa turvallisesti Tekniikan museoon!

Tekniikan museo hakee markkinoinnin ja asiakasymmärryksen ammattilaista

Haluatko kehittää ja toteuttaa kulttuuripalvelujen myyntiä ja markkinointia? Tekniikan museo etsii uuteen rooliin markkinointiin ja palveluiden myyntiin keskittynyttä tekijää. Vastaat varainhankinnan, myynnin ja markkinoinnin prosessien kehittämisestä ja toteuttamisesta yhteistyössä museon johtoryhmän ja koko henkilöstön kanssa. Tuotat tekstiä ja visuaalisia sisältöjä digikanavissa ja osallistut museon palvelukokemuksen ja asiakaslähtöisyyden kehittämiseen.
 
Tekniikan museon keskeisiä asiakasryhmiä ovat lapsiperheet, yritys- ja yhteisöasiakkaat sekä ammattilaisverkostot. Viestintää ja palveluiden markkinointia toteutetaan verkkosivujen (uudet tulossa), sosiaalisen median ja asiakaskontaktoinnin kautta.
 
Olemme kehittämässä uusia palveluita etenkin yrityksille suunnattuihin kokous- ja tilapalveluihin liittyen. Tavoitteenamme on kasvattaa museokävijöiden määrää huomattavasti, ja tässä palveluiden markkinointi on avainasemassa.
 
Tehtävä on monipuolinen ja sopii parhaiten myynnistä ja asiakaskohtaamisista nauttivalle, ratkaisukeskeiselle tekijälle, joka haluaa hyödyntää oman työnsä kehittämisessä analytiikkaa ja asiakaspalautetta. Tervetuloa mukaan Tekniikan museon muutosprosessiin!
 

Mitä odotamme

   

 • Tiimityötaitoja, me kehitämme museon palveluita ja markkinointia yhdessä
 • Kiinnostusta sekä tuottaa ja toteuttaa markkinointia että kehittää organisaation markkinointiprosesseja ja -osaamista
 • Markkinoinnin, myynnin ja brändin rakentamisen osaamista
 • Sosiaalisen median, videotuotannon, verkkosivujen ylläpidon, analytiikan ja hakukoneoptimoinnin tuntemusta
 • Palveluhenkisyyttä ja kiinnostusta asiakasymmärryksen syventämiseen
 • Tarvittaessa joustavuutta auttaa muissa työtehtävissä
 • Kokemus kulttuuri- tai museoalalta, talousosaaminen sekä mahdolliset museoaineiden opinnot katsotaan eduksi. Tarjoamme tarvittaessa koulutusta museoalaan liittyen.

 

Mitä tarjoamme

   

 • Toistaiseksi voimassa oleva työsuhde, koeaika 4 kk, viikkotyöaika 36,25 h, noudatamme yksityisten museoiden työehtosopimusta.
 • Palkkataso 2500-2900 e kokemuksesta ja osaamisesta riippuen
 • Joustavat etätyömahdollisuudet ja liukuva työaika
 • Mahdollisuuden valita omat työvälineet
 • Museoalan hauskimman kahvipöydän

 
Kysy lisää kumppanuuspäällikkö Saara Klemetiltä, saara.klemetti@tekniikanmuseo.fi tai 040 586 8617. Saara on parhaiten tavoitettavissa puhelimitse 17.12. klo 12-16 ja 4.1.2022 klo 9-12.
 
Lähetä hakemuksesi sähköpostitse saara.klemetti@tekniikanmuseo.fiVoit hakea paikkaa 15.1.2022 asti. Aloitamme haastattelut jo ennen hakuajan päättymistä ja pyrimme täyttämään paikan mahdollisimman pian.
 
Helsingin Vanhassakaupungissa sijaitseva Tekniikan museo on valtakunnallinen tekniikan alan vastuumuseo. Tekniikan museossa me tallennamme teknologiaperintöä yhteistyössä alan yritysten, asiakkaiden ja muiden kumppaneiden kanssa ja autamme ymmärtämään tekniikan kehitystä ja sen vaikutusta yhteiskuntaan. Tekniikan museossa käy vuosittain noin 30 000 kävijää. Ilo, yhdenvertaisuus ja asiantuntevuus ovat toimintaamme ohjaavia arvoja.

Koronapassi käyttöön 4.12. alkaen Tekniikan museossa

Tekniikan museo ottaa lauantaina 4.12. käyttöön koronapassin. Museoon pääsee vain voimassaolevaa koronapassia näyttämällä. Lataathan koronapassin valmiiksi ennen meillä vierailua.
 
Lataa koronapassi Omakannasta osoitteesta kanta.fi.
 
Passi on Kanta.fi -verkkosivulla näkyvä nimesi ja QR-koodi sekä henkilöllisyystodistus.
 
Passin voi joko tulostaa tai näyttää mobiililaitteesta.
 
Koronapassi tarkastetaan kaikilta yli 16-vuotiailta kävijöiltä.
 

Lapsiperheiden Sähköiset sunnuntait yhteistyössä STEK ry:n kanssa

Tule mukaan selvittämään sähkön salaisuudet!
 
Tekniikan museo järjestää kaudella 15.8.2021-13.3.2022 joka sunnuntai klo 12-16 lapsiperheille suunnatun, nelituntisen Sähköinen sunnuntai -non-stop -työpajan.
 
Sähköinen sunnuntai -pajoissa tutustutaan sähköön, sähkön käyttöön ja sähkön historiaan tutkimisen ja askartelemisen kautta. Jokaisessa pajassa on esillä päivän teemaan liittyvä kokeilupiste sekä välineet ja ohjeet oman askartelun tekemiseen. Työpajaohjaaja neuvoo askartelevia perheitä tarpeen mukaan. Työpajan sisältö vaihtuu kuukausittain.
 
Tammi-maaliskuussa tutustutaan sähkömoottorin toimintaan ja askarrellaan sähköpörriäisiä.
 
Vaativuustasoltaan tammi-maaliskuun sisällöt soveltuvat parhaiten hieman isommille lapsille (9-12 v.). Työpaja sisältyy pääsylipun hintaan (alle 7 v. 0€, 7-17 v. 6€). Ennakkoilmoittautumista ei tarvita! Voit tulla työpajaan milloin vain annetun aikaikkunan sisällä.
 
Sähköiset sunnuntait toteutetaan yhteistyössä Sähköturvallisuuden ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry:n kanssa.
 

Tekniikan Museo logo

Tule myymään tuotteitasi Tekniikan museon joulumarkkinoille 18. joulukuuta!

Tunnelmallisille joulumarkkinoille odotetaan 700 kävijää.
 
Joulumarkkinat tarjoilee kävijöilleen upeassa, tapahtumaa varten tyylikkääksi laitetussa Tekniikan museon Energiasalissa laadukkaita käsitöitä ja uniikkituotteita niin pukinkonttiin kuin itsellekin. Markkinatunnelmaan kuuluu kohtaamisia, musiikkia, joulukahvion kuumien juomien ja leivonnaisten tuoksuja sekä Tekniikan museon näyttelyt ja non-stop-työpajat.
 
Ilmoittaudu mukaan: lipunmyynti@tekniikanmuseo.fi
 
Paikka: Tekniikan museo, Viikintie 1B (Energiasali), Helsinki
Aika: 18.12.2021 klo 11-17
Myyjäksi ilmoittautuminen päättyy viikkoa ennen tapahtumaa (vahvistus 11.12. mennessä).
 
Järjestäjä: Tekniikan museo
Kävijätavoite: 700
Myyntipaikkoja: 30 kpl
Myyntipaikan hinta: 50 €
Myyntipöydän koko: 120 cm x 70 cm. Pöydän ympärillä oleva vapaa myyntitila vaihtelee hieman paikan sijainnista riippuen.
Hintaan sisältyy pöytä, kohdevalaistus katosta ja esite, josta löytyvät myyjien yhteystiedot. Samalla pöydällä voi olla myynnissä useamman käsityöläisen tuotteita.
 
Vapaa pääsy joulumarkkinoille, sisäänpääsymaksu museon näyttelyihin ja työpajoihin.

Koronavirusaltistus Tekniikan museossa

Hei rakkaat asiakkaamme!
 
Harmillisesti yhdellä asiakkaistamme on todettu koronavirustartunta. Mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet lauantaina 30.10. klo 12-14. Mikäli olet vieraillut Tekniikan museon avajaistapahtumassa, tarkkaile vointiasi 13.11. asti.
 
Testiin tulee hakeutua välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee ja jäädä kotiin odottamaan tulosta. Läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin suositellaan vältettäväksi, kunnes negatiivinen testitulos on saatu ja oireet ovat ohi. Lue lisää Oma olo -palvelusta: https://www.omaolo.fi/

avaamme 30.10.

Tekniikan museo avautuu lauantaina 30.10. koko perheen ilmaispäivällä!

Tekniikan museo avataan uudelleen lauantaina 30.10. klo 11:00 koko perheen ilmaispäivällä! Luvassa on yhdessä tekemistä, jännittäviä seikkailuita museon kummituksen jäljillä, työpajoja, leikkejä ja hyvää mieltä. Julkistamme tarkemman ohjelman pian, joten pysy kuulolla.
 
Suositut Kuolemaa ja kummituksia -kävelykierrokset järjestetään lokakuussa, vaikka museo on muuten suljettu.
 
Laaja lämmitysremontti sulki Tekniikan museon yleisöltä syyskuussa. Vanhan ja oikukkaan lämmitysjärjestelmän vaihtaminen kaikkiin Kuninkaankartanonsaaren rakennuksiin on ollut suuri projekti, jonka tarkkaa kestoa ei aluksi voitu tietää. Nyt remontti on hyvässä vauhdissa ja tiedämme sen valmistuvan lokakuun aikana.
 
Tekniikan museo toimii historiallisissa rakennuksissa Kuninkaankartanonsaarella: ne rakennettiin Suomen ensimmäisen vedenpuhdistuslaitoksen käyttöön 1870-luvulta alkaen. Rakennukset on saneerattu museokäyttöön 1970- ja 1980-luvuilla. Rakennukset omistaa Helsingin kaupunki, joka myös vastaa käynnissä olevista huoltotöistä.

otsikkoteksti kuvana, koristeellinen

Avauksia Tekniikan museon yhteiskehittämiseen – Koesorvaamo-hankkeen työkirja on julkaistu verkossa

Tiedote 15.9.2021
 

Museoviraston Ammatillisten museoiden innovatiiviset hankkeet -avustuksella toteutetun Koesorvaamo-hankkeen tavoitteena on ollut saada uusia yleisöjä mukaan kehittämään Tekniikan museosta entistä moniäänisempää ja yleisölähtöisempää toimijaa. Maalis–syyskuussa 2021 toteutetun hankkeen pääpaino oli erilaisille yleisöille suunnatuissa työpajoissa. Pääsimme testaamaan etätyöpajatyöskentelyä tekniikan alan ammattiopiskelijoiden sekä Tekniikan museon kehittämisestä kiinnostuneiden henkilöiden kanssa.

 

Hankkeen toimintatavoista kertova työkirja Avauksia Tekniikan museon yhteiskehittämiseen – Koesorvaamo-hanke on nyt julkaistu verkossa. Käytännönläheinen opas on suunnattu kaikille yhteiskehittämisestä, vuorovaikutustyöstä sekä osallisuudesta kiinnostuneille lukijoille. Erityisesti julkaisu on laadittu kulttuuri- ja opetusalalla toimivia henkilöitä sekä organisaatioita ajatellen.

 

Työkirjan löydät täältä: https://tekniikanmuseo.fi/wp-content/uploads/2021/09/Koesorvaamo_tyokirja_saavutettava.pdf

 

Koesorvaamo-hanke toteutettiin kokeilullisin mielin ja monien epävarmuuksien keskellä, mutta opimme paljon uutta museomme yleisöistä, tekniikan alojen opiskelusta sekä etätyöpajojen toteutuksesta. Saimme myös vahvistusta siitä, mihin suuntaan haluamme jatkossakin kehittää Tekniikan museon toimintaa. Koesorvaamo-hanke toimi lähtölaukauksena entistä monipuolisemmalle yhteistyölle niin uusien kuin vanhojenkin kumppaneidemme kanssa. Työ jatkukoon tästä eteenpäin entistä moniäänisempänä!

 
 
Lisätietoja:
Kumppanuuspäällikkö Saara Klemetti, saara.klemetti@tekniikanmuseo.fi, 040 586 8617

jakoavaimia

Tekniikan museo on suljettu toistaiseksi lämmitysremontista johtuen

Tekniikan museo on suljettu yleisöltä toistaiseksi, koska tiloissa tehdään laajaa lämmitys- ja ilmastointiremonttia. Museon avautumispäivä ei ole vielä varmistunut, mutta remontin tulisi valmistua loppusyksystä. Avautumispäivästä tiedotetaan heti, kun se on mahdollista.
 
Tekniikan museo toimii historiallisissa rakennuksissa Kuninkaankartanonsaarella, jotka rakennettiin Suomen ensimmäisen vedenpuhdistuslaitoksen käyttöön 1870-luvulta alkaen. Rakennukset on saneerattu museokäyttöön 1970- ja 1980-luvuilla. Rakennukset omistaa Helsingin kaupunki, joka myös vastaa käynnissä olevista huoltotöistä.
 
Huoltotöistä johtuen myös museon kokoelmapalvelut on suljettu 15.9. – 29.10.2021.
 
Palveluvarauksiin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä osoitteeseen lipunmyynti@tekniikanmuseo.fi.

Skip to content