Ajankohtaista

Tekniikan museon pystylogo, joka muistuttaa kytkentäkaaviota.

Tule toimitusjohtajaksi Tekniikan museoon!

Tekniikan museon säätiö hakee uutta toimitusjohtajaa 1.10.2022 alkaen. Tehtävä edellyttää

  • hyvää tekniikan alan, innovaatiotoiminnan tai teknologiakasvatuksen tuntemusta
  • kokemusta ohjata yritysyhteistyön ja hallinnon kehittämistä
  • vahvaa talouden ja tietohallinnon kokonaiskuvan hallintaa
  • valmiuksia johtaa museon strategian mukaista kasvua etenkin myynnin ja markkinoinnin, osallisuuden ja yleisölähtöisyyden osa-alueilla

 

Museon taloudellisen kestävyyden ja laadukkaan kokoelmatoiminnan turvaaminen on keskeinen lähivuosien haaste.

 

Yhdessä tekemällä

 

Viime vuosina museon toimintamallia ja hallintoa on uudistettu voimakkaasti. Yhdessä tekeminen sekä asiakkaiden että noin 15-henkisen henkilökunnan kanssa ovat museon pitkäaikaisia vahvuuksia. Museon palvelut tavoittavat etenkin lapset ja lapsiperheet, oppilasryhmät sekä tekniikan alan harrastajat. Henkilöstö on sitoutunut strategian mukaiseen kehittämiseen, joka edellyttää muutosten jatkamista, kuten palveluiden asiakaslähtöistä kehittämistä ja valtakunnallisen vaikuttavuuden vahvistamista.
 
Museo toimii vuokratiloissa Helsingin Vanhankaupunginlahdella historiallisissa kiinteistöissä, joita parhaillaan kunnostetaan laajamittaisesti. Toimitusjohtajan tehtävä edellyttää hyvää yhteistyökykyä erilaisten kumppaneiden kanssa ja motivaatiota johtaa palvelu- ja kokoelmatilojen kehittämistä ja korjaushankkeita osana moniammatillista verkostoa.

 

Resurssien vahvistaminen

 

Tekniikan museo on valtiorahoitteinen valtakunnallinen vastuumuseo ja julkisrahoitteisen toiminnan ja lainsäädännön tuntemus on tehtävässä eduksi. Varainhankinta ja yksityisen rahoituksen kasvattaminen julkisen rahoituksen rinnalla ovat toimitusjohtajan työn tärkeimpiä tavoitteita.

 

Vuoden 2022 aikana on jo onnistuttu kasvattamaan yritysyhteistyötä ja palvelutuottoja yli 100 % suhteessa aiempiin vuosiin. Uusia yhteistyömuotoja on käynnistetty paljon, esimerkkinä heinäkuussa museoon jalkautunut Downtown Calling -festivaali. Yhteistyöstä vastaavat museon päälliköt ja toteuttamassa on koko henkilökunta.

 

Tehtävän vaatimukset

 

Tehtävän vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys museon toimialaan ja tehtäviin sekä käytännössä osoitettu johtamistaito. Toimitusjohtajan työ alkaa 1.10.2022 tai erikseen sovittavana ajankohtana. Nykyinen toimitusjohtaja siirtyy uusiin tehtäviin syyskuun lopussa. Tehtävän palkkaus sovitaan valittavan henkilön kanssa ja se riippuu kokemuksesta ja erityisesti varainhankintaan liittyvästä osaamisesta.

 

Hae tehtävää viimeistään 25.8. Liitä hakemukseen palkkatoiveesi. Voit lähettää hakemuksen sähköpostilla paivi.kapri@tekniikanmuseo.fi.

 

Haastattelut järjestetään viikoilla 35-36. Voit kysyä lisää tehtävästä toimitusjohtaja Heini Oikkonen-Kermanilta sähköpostitse tai puhelimitse p. 040 653 8152 pe 12.8. klo 13-16, ma 15.8. klo 9-11 tai pe 19.8. klo 9-11.

 

Tekniikan museon logo
Tekniikan museon ulkopuolella aurinkoisessa säässä käsi pitelee itse askarreltua tuulihyrrää.

Tekniikan museon ja STEKin Sähköinen sunnuntai -työpajat jatkuvat syksyllä 2022

Tekniikan museo järjestää syyskaudella 14.8.-18.12.2022 joka sunnuntai lapsiperheille suunnatun Sähköinen sunnuntai -työpajan. Non-stop -periaatteella toimiva paja on avoinna klo 12-16.

 

Sähköinen sunnuntai -pajoissa tutustutaan sähköön, sähkön käyttöön ja sähkön historiaan tutkimisen ja askartelemisen kautta. Työpajaohjaaja neuvoo tarpeen mukaan askartelevia perheitä ja askartelun voi suorittaa myös itsenäisesti. Työpajan sisältö vaihtuu syksyn aikana neljä kertaa.

 

Elo-syyskuun pajoissa tutkitaan liikkeen muuttamista sähköksi ja askarrellaan tuulihyrriä. Lokakuun teemana on sähköenergian muuttaminen liike-energiaksi. Työpajassa tutkitaan sähkömoottorin toimintaperiaatetta ja rakennetaan sähkömoottoria hyödyntävät tussirobotit. Marraskuussa tutustutaan robottien toimintaan ja ohjelmoidaan Beebot-robotteja. Joulukuun pajoissa tutkitaan kuinka kytkin toimii sekä miten ledejä kytketään virtapiiriksi ja askarrellaan valotähti joulukoristeeksi.

 

Työpajat soveltuvat kaikenikäisille lapsille. Vaativuustasoltaan syys-marraskuun teemat soveltuvat parhaiten pienimmille askartelijoille (n. 5-9 -v.) ja joulukuun sisällöt hieman isommille lapsille (n. 9-12 -v.).

 

Työpaja sisältyy pääsylipun hintaan (alle 7-v. 0 €, 7-18 -v. 6 €).

 

Sähköiset sunnuntait toteutetaan yhteistyössä Sähköturvallisuuden ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry:n kanssa.

 

Tule oppimaan sähköstä hauskasti ja turvallisesti omien käsien kautta!

 

Tekniikan museon logo

Downtown Calling -festareiden aikaan museoalue auki vain festarivieraille

Tekniikan museon alueella järjestetään jännittävät Downtown Calling -musiikkifestarit pe-la 15.-16.7. Festivaalien järjestelyiden vuoksi museo on suljettu yleisöltä to 14.7. sekä su 17.7. ja museoalue on avoinna ainoastaan festarilipun lunastaneille 15.-16.7.

 

Tervetuloa musiikin maailmaan Tekniikan museon tontille! Tavalliseen museoelämään palaamme taas ke 20.7. (ma ja ti museon normaalit sulkuajat).

___

 

Due to the music festival Downtown Calling, The Museum of Technology is closed from Thu 14 July until Sun 17 July. On Mondays and Tuesdays we are closed as usual, so join us again on Wed 20 July!

 

Tekniikan museon logo

Sitrusseppeleessä teksti "Hyvää juhannusta, Tekniikan museo on suljettu pe 24.6.-ti 28.6." Lisäksi Tekniikan museon logo.

Hyvää juhannusta! Tekniikan museo suljettu 24.6.-28.6.

Tekniikan museo toivottaa kaikille valoisaa ja turvallista juhannusta ja laskeutuu minilomalle to 23.6. jo klo 17. Olemme kokonaan suljettu yleisöltä pe 24.6. – ti 28.6.
 
Tervetuloa Tekniikan museoon juhannuksen jälkeen!
 


 
The Museum of Technology wishes all her friends a safe and bright Midsummer and stays closed from Thu 23rd 5 PM until Tue 28th June.
 
Welcome back to the museum on Wednesday June 29th!
 
Tekniikan museon logo

Teksti: Kielipäivä, language day, to 23.6. vetisellä taustalla. Suomen, ruotsin, venäjän ja englannin kielisymbolit. Tekniikan museon logo.

Welcome to our Language Day 23.6.! Tervetuloa kielipäivään! Closing time at 17:00.

Torstaina 23.6. pidämme Tekniikan museossa toisen kielipäivämme: tarjoamme suositun Vettä ja elämää -opastuskierroksemme kolmella eri kielellä! Museo sulkeutuu poikkeuksellisesti juhannuksen viettoon klo 17:00.

We will have our second Language Day on Thursday June 23rd: we offer our most beloved guided tour Water and Life in three different languages! The museum will close for Midsummer at 5:00 PM.

Vettä ja elämää / Water and Life / вода и жизнь / Vatten och liv

12:00 ENGLISH Water and Life

13:00 Русский вода и жизнь

14:00 SVENSKA Vatten och liv

 

Kierrokset ovat maksuttomia, museoon on normaali pääsymaksu (maksa mitä haluat torstaisin!).

The tours are free of charge, the normal ticket fees to the museum apply (pay what you want on Thursdays!).

 

Tervetuloa Tekniikan museoon! Welcome to The Museum of Technology!

 

Tekniikan museon logo

Teksti: Kielipäivä, language day, la 18.6. vetisellä taustalla. Suomen, ruotsin, venäjän ja englannin kielisymbolit. Tekniikan museon logo.

Welcome to our Language Day 18.6.! Tervetuloa kielipäivään!

Lauantaina 18.6. pidämme Tekniikan museossa ensimmäisen kielipäivämme: tarjoamme suositun Vettä ja elämää -opastuskierroksemme peräti neljällä eri kielellä!
 
We will have our very first Language Day on Saturday June 18th: we offer our most beloved guided tour Water and Life in four different languages!

 

Vettä ja elämää / Water and Life / вода и жизнь / Vatten och liv

12:00 ENGLISH Water and Life

13:00 SUOMI Vettä ja elämää

14:00 Русский вода и жизнь

15:00 SVENSKA Vatten och liv

 

Kierrokset ovat maksuttomia, museoon on normaali pääsymaksu.

The tours are free of charge, the normal ticket fees to the museum apply.

 

Tervetuloa Tekniikan museoon! Welcome to The Museum of Technology!

 

Tekniikan museon logo

Kuvakollaasi: Helsingin vaakuna, Helsinki kartalla, Helsingfors-kyltti rakennuksessa, laivan masto.

Tervetuloa juhlimaan Helsinki-päivää ilmaiseksi Tekniikan museoon!

Tervetuloa juhlimaan Helsinkiä sen kesäisille syntysijoille Vanhaankaupunkiin!

 

Tekniikan museo järjestää Helsinki-päivänä 12.6. kaksi Helsingin alkuhetkiin ja Vanhankaupungin vesilaitoksen vaiheisiin keskittyvää ilmaista opastusta kahdella kotimaisella kielellä.

 

Klo 13-13:30 Vettä ja elämää (suomi)
Klo 14-14:30 Vatten och liv (svenska)

 

Tervetuloa mukaan!

 

Museoon on Helsinki-päivänä vapaa pääsy!

 

Free entry on Helsinki Day!

 
Tekniikan museon logo

Tervetuloa Voimaradio-näyttelyn yleisöavajaisiin 19.5. klo 17!

Tervetuloa juhlistamaan vuoden 2022 toista yhteisönäyttelyä! Avaamme Voimaradio-näyttelyn torstaina 19.5.2022 juhlallisesti kaikille avoimilla yleisöavajaisilla klo 17-19. Avajaisia voit tulla viettämään kanssamme Tekniikan museon päärakennukseen osoitteeseen Viikintie 1 D.

 

Voimaradio Oy oli suomalaisen äänentoistoalan keksijä-uranuurtaja Tapio Matti Köykän (1911-1994) luomus. Kuuluisaksi Köykkä tuli 1960-luvulla kehittämästään Ortoperspekta-stereojärjestelmästä, jota voidaan pitää maailman ensimmäisenä kotitalouksiin tarkoitettuna surround- eli monikanavaisen tilaäänen kehittäjänä.

 

Tekniikan museossa 19.5.-28.8.2022 esillä olevan näyttelyn ytimenä on useilta harrastajilta kerätty 20-30 esineen kokoelma Voimaradio Oy:n äänentoistolaitteita. Näyttelyyn on myös toteutettu äänimaailma Köykän Ortoperspekta-järjestelmää hyödyntäen. Ääniteoksen ovat tehneet Tapani Rinne ja Juha Mäki-Patola.

 

Erilaisia piirustuksia, toimintakaaviota ja patentteja sekä täydennystä Köykän elämäntarinaan on kaivettu erilaisista käänteistä ja arkistoista tätä näyttelyä varten. Monessa mukana ollut keksijä Köykkä on jäänyt verrattain tuntemattomaksi ja hänet tunnetaan lähinnä hifiharrastajien piireissä. Näyttelyn myötä Köykkä tulee tutummaksi suurelle yleisölle ja kenties Köykän elämän ja työn tarinat täydentyvät.

 

Voimaradio-näyttely on osa Tekniikan museon yhteisönäyttelyiden sarjaa, jossa eri alojen harrastajat, ammattilaiset ja innostuneet tekniikan tuntijat pääsevät itse tekemään näyttelyitä museoon ja kertomaan juuri heille tärkeästä tekniikan osa-alueesta. Näyttelyn ovat ideoineet ja toteuttaneet museon tuella harrastajat, jotka ovat keräilleet Köykän laitteita sekä kiinnostuneet Voimaradio Oy:n perustajan Tapio Köykän elämäntyöstä ja -tarinasta.

 

Yhteisönäyttelyiden tavoite on tuoda näkyväksi tekniikan alojen kirjoa ja niihin liittyvän kiinnostuksen moninaisuutta sekä innostaa ottamaan museotilaa omakseen.

Skip to content