Asiantuntijatapaaminen Voimaradio-yhteisönäyttelyssä

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Asiantuntijatapaaminen Voimaradio-yhteisönäyttelyssä

28.8.2022 @ 12:00 - 15:00

Vapaa

Pitkän linjan putkivahvistinsuunnittelija ja Köykkä-asiantuntija Mauri Pännäri on yleisön tavattavissa 12.00-15.00 välisenä aikana sunnuntaina 28.8.2022.

Voimaradio-näyttelyn viimeisenä aukiolopäivänä olet tervetullut juttelemaan Maurin ja muiden kävijöiden kanssa äänentoistosta ja Köykän elämästä.

Voimaradio oy oli suomalaisen äänentoistoalan keksijä-uranuurtaja Tapio Matti Köykän (1911-1994) luomus. Kuuluisaksi Köykkä tuli 1960-luvulla kehittämästään Ortoperspekta-stereojärjestelmästä, jota voidaan pitää maailman ensimmäisenä kotitalouksiin tarkoitettuna surround- eli monikanavaisen tilaäänen kehittäjänä.

Erilaisia piirustuksia, toimintakaaviota ja patentteja sekä täydennystä Köykän elämäntarinaan on kaivettu erilaisista käänteistä ja arkistoista tätä näyttelyä varten. Monessa mukana ollut keksijä Köykkä on jäänyt verrattain tuntemattomaksi ja hänet tunnetaan lähinnä hifiharrastajien piireissä. Näyttelyn myötä Köykkä tulee tutummaksi suurelle yleisölle ja kenties Köykän elämän ja työn tarinat täydentyvät.

Voimaradio-näyttely on osa Tekniikan yhteisönäyttelyiden sarjaa, jossa eri alojen harrastajat, ammattilaiset ja innostuneet tekniikan tuntijat pääsevät itse tekemään näyttelyitä museoon. Näyttelyn ovat ideoineet ja toteuttaneet museon tuella harrastajat, jotka ovat keräilleet Köykän laitteita sekä kiinnostuneet Voimaradio Oy:n perustajan Tapio Köykän elämäntyöstä ja -tarinasta.

Tapahtumaan ei erillistä pääsymaksua.

Tekniikan museon logo