I Love 8-bit -näyttely

• Tämä tapahtuma on mennyt.

I Love 8-bit -näyttely

22.3.2022

|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

An event every day that begins at 00:00, repeating until 3.4.2022

I love 8-bit on pienoisnäyttely ensimmäisistä kotitietokoneista ja peleistä, joita niillä pelattiin. Näyttely koostuu harrastajan keräämästä laite- ja pelikokonaisuudesta, joka edustaa 1970- ja 80-lukujen suosituimpia tietokoneita. Näyttelyn noin kymmenestä toimintakuntoisesta tietokoneesta osa on yleisön pelattavissa. Pelattavilla laitteilla pääsee aitoon tunnelmaan aina pelin hitaasta latautumisesta pelaamisen riemuun asti.

Näyttelyn pohjalla on Tuomo Ryynäsen harrastuksenaan keräämä ja käyttökuntoisena pitämä kokoelma 8-bit -teknologian tietokoneita peleineen. Kokoelmasta on muodostunut myös näyttely, joka muistuttaa digikulttuurin ja tietokonepelaamisen alkuajoista. Tuomo on halunnut mahdollistaa alkuaikojen autenttisen pelikokemuksen myös nykypäivänä, vaikka siitä seuraakin kokoelman huoltotöitä ja rikkoutumisen vaaraa.

Jää nähtäväksi, onko kasettiasemalta ladattava peli näyttelyssä uhka vai mahdollisuus? Ja kestääkö nykyihmisen kärsivällisyys latausajat tai jumiutuvan kasettiaseman? Toivotamme kaikille kävijöille huumoria, kärsivällisyyttä ja pelien iloa!

I Love 8-bit -näyttely on avoinna Tekniikan museon päärakennuksen yhteisönäyttelytilassa 16.2.-3.4.2022 museon aukioloaikojen mukaisesti. Tekniikan museo on avoinna ke, pe-su 11-17 ja to 11-20. Pääsyliput 12/6/0e. Tekniikan museossa käy myös Museokortti!

Lisätietoja täältä.