KÄVELYKIERROS Levotonta menoa Vanhassakaupungissa: Murhia, pirtua ja muita rikoksia

8.7.2022 @ 17:00 - 18:30

|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

An event every week that begins at 17:00 on perjantai, repeating until 29.7.2022

12€
Mustavalkoinen ilmakuva Vanhankaupunginlahdesta ja Kuninkaankartanonsaaresta. Näyttää vanhalta.

Tekniikan museon suositut kävelykierrokset jatkuvat, kun käsittelemme Vanhankaupungin ja Helsingin vähintäänkin kyseenalaista historiaa lain tuolla puolen!

Tekniikan museo järjestää touko-heinäkuussa opastettuja kävelykierroksia Helsingin Vanhankaupunginlahdella.

Kuka oli alueen rysäkeisari ja mitä sellaisen arvonimen saadakseen tarvitsi tehdä? Mitä vedestä onkivat ”kiiltävien kanisterien kalastajat”? Kuka murhattiin (vai murhattiinko) hopeisella kirveellä? Miksi ihmeessä kaivonkansista on pitänyt laatia lakeja? Minkälaisia pieniä, surullisia jäänteitä lahdesta ja jopa vesilaitoksen turbiinista on poimittu?

Vastauksen näihin ja muihinkin kysymyksiin saat osallistumalla kierrokselle! Liput 12€, voit ostaa ne joko Tekniikan museon infosta (Viikintie 1 D) tai Trafiikki-museoyhteisön nettikaupasta: https:/­/­webshop.trafiikki.fi/­tekniikan_museo . Lipun ostaminen tietylle päivälle toimii kierroksen ilmoittautumisena.

Voit ostaa liput verkkokaupasta myös lahjakorttina, jolloin vastaanottaja voi käyttää ne millä kävelykierroksella tahansa! Lahjakortin käyttäjää pyydetään ilmoittamaan osallistumisensa tietyn päivän kierrokselle osoitteeseen info@tekniikanmuseo.fi.

Sisältövaroitus: Kierros käsittelee rankkoja ja makaabereitakin aiheita murhista, aborteista ja lastenmurhista lähtien, joten sitä ei suositella alle 16-vuotiaille. Kuuntelijoita pyydetään varautumaan aihepiirin aiheuttamiin reaktioihin.

Liikkeelle lähdetään Tekniikan museon infosta (Viikintie 1 D). Kierros ei ole aivan esteetön (pieniä reittimyönnytyksiä voidaan tehdä) ja vaatii säänmukaiset varusteet. Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia.

Tervetuloa uppoutumaan Vanhankaupungin paheellisimpaan historiaan!