Kodin viestintätekniikka -livelähetys

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Kodin viestintätekniikka -livelähetys

8.2.2022 @ 10:00 - 10:15

Vapaa

Tekniikan museo osallistuu Mediataitoviikkoon tiistaina 8.2. kahdella viestintäteemaisella Facebook-livelähetyksellä!

Noin 15 minuutin mittaiset livelähetykset on suunniteltu johdantoteemoiksi erityisesti alakoulun yläluokkien ja yläkoulujen opetukseen. Livelähetyksiä voi seurata Tekniikan museon Facebook-sivuilla. Lähetykset tallennetaan ja ne ovat katseltavissa myös myöhemmin.

Kohderyhmä:
Erityisesti alakoulun yläluokkien ja yläkoulujen oppilaat (n. 5.-9. luokat), mutta lähetys sopii myös aiheesta kiinnostuneille aikuisille

Tapahtumat eivät vaadi ennakkoilmoittautumista, vaan lähetykset ovat maksuttomia ja kaikkien vapaasti seurattavissa! Jos siis olet opettaja, opettajaopiskelija tai muuten vain aihepiiristä kiinnostunut, tule ihmeessä tsekkaamaan mitä annettavaa Tekniikan museolla ja museoilla ylipäänsä on opetuksen avustamiseen ja mediataitojen kasvattamiseen. Esimerkiksi ilmiöoppimiseen liittyen nämä johdannot toimivat erinomaisena lisänä.

Lähetyksen ajankohta ja teema:
Ti 8.2. n. klo 10-10:15 Kodin viestintätekniikka – Miten se on muuttunut?

Ensimmäisessä lähetyksessä pohdimme, millaista viestintätekniikkaa (puhelimet, radiot, tietokoneet, televisiot…) kotoa löytyy ja miten se on aikojen kuluessa muuttunut. Koti ei edusta vain yhtä aikakautta, vaan uudet laitteet asettuvat olohuoneissa vanhempien medialaitteiden rinnalle. Viestintäteknologian kehittyminen on eri aikoina vaikuttanut arkeen ja sen sujuvuuteen ja toiminut ihmisten yhdistäjänä: sen kautta maailma on avautunut ja toisaalta tullut suoraan kotisohvalle.

Seuraava lähetys samana päivänä klo 13 alkaen keskittyy mobiiliteknologiaan.

Tervetuloa mukaan!

Tekniikan Museo logoMediataitoviikon logo