Martti Jämsä: Helsinki jota et ehkä ole huomannut -valokuvanäyttely

Martti Jämsä: Helsinki jota et ehkä ole huomannut -valokuvanäyttely

21.9.2022 - 16.10.2022

Teksti: Helsinki, jota et ehkä ole huomannut, Valokuvataiteiljia Martti Jämsän panoraamakuvia. Kuva: Laaja näkymä Sompasaaresta: vettä, laivoja ja maata.

Valokuvataiteilija Martti Jämsän panoraamakuvia on esillä Tekniikan museossa 21.9.-16.10.2022

Näyttelyn keskiössä ovat Martti Jämsän ottamat panoraamakuvat elävästä ja muuttuvasta Helsingistä. Näyttelyn valokuvat ovat seleenitoonattuja hopeagelatiinivedoksia, jotka valokuvataiteilija on itse tehnyt omassa pimiössään.

”Kulkemalla silmät auki ympäri kaupunkia voi joko sattumalta löytää kuvaamiani maisemia tai niitä voi lähteä etsimään näyttelyn katsottuaan. Olen halunnut vangita valokuviini jotain ohikiitävää ja silti pysyvää, kestävää, jopa jotain kaunista.” -Martti Jämsä

Näyttelyn valokuvista on juuri ilmestynyt myös Helsinki, jota et ehkä ole huomannut -kirja (Musta taide). Esipuheen kirjaan on kirjoittanut Jukka Viikilä.

Näyttely on osa Tekniikan museon yhteisönäyttelyiden sarjaa. Yhteisönäyttelyillä Tekniikan museo kehittää uudenlaisia tapoja tuoda esiin yhteisöjen ja yksityishenkilöiden omia tarinoita, asiantuntijuutta ja tekniikasta kiinnostuneiden moniäänisyyttä. Samalla ne innostavat yhteisöjä ja yksityishenkilöitä ottamaan museotilaa omakseen.

Tekniikan museo on Helsingin Vanhassakaupungissa toimiva Tekniikan alan valtakunnallinen vastuumuseo ja alan ainoa yleismuseo Suomessa.

Laaja, mustavalkoinen kuva Sompasaaresta: vettä, laivoja ja rantaa.