Museoesineen tarina: Radioamatööreistä ja tekniikasta

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Museoesineen tarina: Radioamatööreistä ja tekniikasta

13.2.2020 @ 17:30 - 19:00

Vapaa
Nainen istuu radioamatööriaseman pöydän ääressä. Pöydällä on Suomen lippu. Kuva on suomalaisen radioamatöörin albumista.

Maailman radiopäivän kunniaksi Tekniikan museon Museoesineen tarina -keskustelusarjassa pohditaan radioamatööriharrastusta, sen merkitystä ja muutosta aikojen saatossa. Illan aikana kuullaan Tekniikan museon radioamatöörikokoelmasta ja Suomen radioamatooriliitto ry:n Heikki Lahtivirta kertoo harrastuksen historiasta ja tuelvaisuudennäkymistä. Aiheeseen johdattavien alustusten jälkeen on aikaa keskustelulle ja tutustumiselle Tekniikan museon näyttelyihin, joissa radioamatööriharrastus on myös esillä.

Toivotamme tervetulleiksi tilaisuuteen kaikki radioamatööriharrastajat, aiheesta kiinnostuneet ja mahdolliset uudet radioamatöörit!

YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCOn julistamaa maailman radiopäivää on vietetty vuodesta 2011 alkaen. Kansainvälisenä teemapäivänä nostetaan esiin radion yhteiskunnallisesta merkityksestä, edistetään sen käyttöä globaalissa tiedonvälityksessä ja parannetaan radiotoimijoiden välistä verkostoitumista. Voit lukea lisää maailman radiopäivästä YK-liiton sivuilta: https://www.ykliitto.fi/tapahtumat/yk-paivat/maailman-radiopaiva.

OHJELMA:
17.30 Tervetuloa ja pikakatsaus Tekniikan museon radioamatöörikokoelmiin, Tekniikan museon kokoelmapäällikkö Kirsi Ojala
17.45 Radioamatööriharrastus ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Heikki Lahtivirta, OH2LH
18.15 kysymyksiä ja keskustelua

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tiedot

Päivämäärä:
13.2.2020
Aika:
17:30 - 19:00
Hinta:
Vapaa
Tapahtumaluokat:
, ,
Tapahtuma tagia:
, , , , ,

Tapahtumapaikka

Tekniikan Museo
Viikintie 1
Helsinki, Uusimaa 00560 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
097288440
Skip to content