Aukioloajat:
to 9.00 - 19.00
la-su 11.00 - 17.00

Museoesineen tarina: WorkPartner ja muita innovaatioita

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Museoesineen tarina: WorkPartner ja muita innovaatioita

16.5.2019 @ 17:00 - 18:30

Ilmainen

Miksi Tekniikan museossa tallennamme innovaatioita, kuten robotiikkaa ja keinoälyä? Miten museot tallentavat nykypäivää ja käynnissä olevaa kehitystä? Miten robotiikka ja tekoäly tulevat muovaamaan maailmaamme?

Tekniikan museon kokoelmiin on tallennettu useita innovaatiota, toiset niistä ovat prototyyppejä toiset kaupallisesti menestyneitä hittituotteita. Ihmisen ja tekniikan suhdetta pohtivassa Tekniikan maa näyttelyssä esitellään innovaatioprosessia, tuotekehittelyä ja useita keksintöjä. Illan aikana tutustutaan erityisesti WorkPartner-palvelurobottiin sekä muihin museon kokoelmien innovaatioihin ja pohditaan robotiikan merkitystä tulevaisuudellemme.

WorkPartner on Teknillisen korkeakoulun automaatiotekniikan osastolla kehitetty palvelurobotti. Robottia ei alunperinkään suunniteltu kaupalliseen tuotantoon vaan sen tarkoitus oli tuottaa tutkimustietoa robotiikan kehittämistä varten.

Aiheesta keskustelemassa ovat Tekniikan museon kokoelmapäällikkö Kirsi Ojala ja robotiikka- ja keinoälyalan hankkeiden alustana ja käynnistäjänä toimivan Airo Islandin toiminnanjohtaja Nicholas Andersson.

Ohjelma:

17.00. Kentauri puutarha-apulaisena. Innovaatiot Tekniikan museon kokoelmissa. Kokoelmapäällikkö Kirsi Ojala, Tekniikan museo.

17.30  Mitä robotiikka ja tekoäly tuo mukanaan. Toiminnanjohtaja Nicholas Andersson, Airo Island ry.

18.00 Keskustelua aiheesta Tekniikan museon näyttelyistä löytyvien innovaatioiden ja robottien äärellä.

Tilaisuutta ennen tai sen jälkeen on mahdollista tutustua Tekniikan museon näyttelyihin, joissa kerrotaan Suomesta tekniikan maana ja pohditaan sähköisen viestinnän mahdollistamia muutoksia arjessamme. Tekniikan museo on avoinna 16.5. klo 9-19, museoon on torstaiseen tapaan koko päivän ajan vapaa pääsy.

Tilaisuus on osa kansainvälisen museoviikon ohjelmaa. Museoviikko on museoiden yhteinen tapahtumaviikko, jota vietetään jo 21. kerran. Museoviikon keskellä 18.5. vietetään Kansainvälistä museopäivää.

Päivämäärä:
16.5.2019