Sähköiset sunnuntait: elektroskooppi, sähkövaraus ja kompassi

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Sähköiset sunnuntait: elektroskooppi, sähkövaraus ja kompassi

28.11.2021 @ 12:00 - 16:00

|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

An event every week that begins at 12:00 on sunnuntai, repeating until 28.11.2021

Tule mukaan selvittämään sähkön salaisuudet!

Tekniikan museo järjestää kaudella 15.8.2021-13.2.2022 joka sunnuntai klo 12-16 lapsiperheille suunnatun, nelituntisen Sähköinen sunnuntai -non-stop -työpajan.

Sähköinen sunnuntai -pajoissa tutustutaan sähköön, sähkön käyttöön ja sähkön historiaan tutkimisen ja askartelemisen kautta. Jokaisessa pajassa on esillä päivän teemaan liittyvä kokeilupiste sekä välineet ja ohjeet oman askartelun tekemiseen. Työpajaohjaaja neuvoo askartelevia perheitä tarpeen mukaan. Työpajan sisältö vaihtuu kuukausittain.

Marraskuun teemana on sähkövaraus, jota todennetaan rakentamalla kompasseja ja elektroskooppeja.

Joulukuun pajoissa puolestaan yhdistetään virtapiiri ja kokeillaan, kuinka oman jouluvalokoristeen saa syttymään.

Tammi-helmikuussa tutustutaan sähkömoottorin toimintaan ja askarrellaan sähköpörriäisiä.

Vaativuustasoltaan marraskuun teemat soveltuvat parhaiten pienimmille askartelijoille (5-9 v.) ja joulu-helmikuun sisällöt hieman isommille lapsille (9-12 v.). Työpaja sisältyy pääsylipun hintaan (alle 7 v. 0€, 7-17 v. 6€). Ennakkoilmoittautumista ei tarvita! Voit tulla työpajaan milloin vain annetun aikaikkunan sisällä.

Sähköiset sunnuntait toteutetaan yhteistyössä Sähköturvallisuuden ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry:n kanssa.

Tekniikan Museo logo

Päivämäärä: