Taiteiden yönä tanssitaiteilija Amina ja muusikko Mikko Karhula Tekniikan museolla!

• Tämä tapahtuma on mennyt.

18.8.2022 @ 19:00

Vapaa
Kauniin, värikkään taustakankaan edessä istuu kitaristi kitaran kanssa ja viehkeästi poseeraa tanssija keltaisessa esiintymisasussa.
Taiteiden yönä to 18.8. klo 19 taide ja tekniikka löytävät toisensa, kun tanssitaiteilija Amina ja muusikko Mikko Karhula tuovat tanssiteoksensa Tekniikan museoon!

Esityspaikka on sään mukaisesti joko museon ulko- tai sisätiloissa ja esitystä pääsee katsomaan ilman pääsymaksua. Esitys on interaktiivinen ja sen kesto on n. 20-45 minuuttia.

Nykytanssi ja klassinen kitara inspiroituvat toisistaan Aminan ja Mikon improvisaatioon pohjautuvassa vuoropuhelussa. Liike ja sävel rakentavat tunnekuvia, joissa on läsnä muistot ja nykyhetki, tyyni ja virtaus.

Amina (=Leena Kallio): tanssi, laulu, puheilmaisu
Mikko Karhula: kitara

Amina & Mikko on tuore korona-aikana syntynyt ammattitaiteilijoiden kokoonpano. Heidän esityksensä musiikki on Mikko Karhulan säveltämää ja liikeilmaisu Aminan koreografioimaa. Joskus esityksiin syntyy myös runoutta, laulua ja teatteria yleisön ja/tai paikan ja hetken innoittamana.

Taiteiden yö ja Tekniikan museo innoittavat jo etukäteen avaamaan yleisölle tanssi- ja soittotekniikan käytänteitä sekä numeron kahdeksan merkitystä niissä.

Taiteiden yönä Vanhankaupungin alueella esitetään kaksi tanssiteosta:

Klo 18 Katariina Saksilaisen puistossa (Viikintie 3), 18 min, Amina
Klo 19 Kuninkaankartanonsaaren rantapuisto Tekniikan museon päärakennuksen (Viikintie 1D) vieressä, 20-45 min, Amina & Mikko

Molemmat esitykset siirretään Tekniikan museon sisätiloihin (klo 18 Suodatinhallin alakerta, klo 19 päärakennuksen Tapahtuma-aukio), jos sää on otollisempi siellä. Tule paikalle inspiroitumaan taiteen ja tekniikan luonnollisesta liitosta!

Esityspaikalle löydät varmasti, kun tulet varmistamaan paikan Tekniikan museon päärakennuksen infosta (Viikintie 1D) hieman ennen esityksen alkua.

Esteettömyys:
Ulkoilmaesityksiin on esteetön pääsy pyörätuolilla. Säävarauksella esitykset siirtyvät sisätiloihin, jotka eivät kaikilta osin ole esteettömiä.

Kiitämme tuesta ja yhteistyöstä Helsingin kaupunkia ja Tekniikan museota.

Tekniikan museon logo