Verkkotapahtuma: Tiede- ja tulevaisuuslukutaito osana omaa arkea

• Tämä tapahtuma on mennyt.

Verkkotapahtuma: Tiede- ja tulevaisuuslukutaito osana omaa arkea

3.11.2020 @ 17:00 - 18:00

Tekniikan museo

Tulevaisuus ei tule, sitä tehdään. Miten hyödyntää tutkittua tietoa tulevaisuusajattelussa? Tekniikan museo, Heureka ja Tiedekeskusverkosto tutkivat toimintatapoja, joilla innostetaan nuoria pohtimaan ja ottamaan aktiivinen rooli kestävän tulevaisuuden tekijöinä. Tulevaisuuden visioiminen auttaa nuoria hahmottamaan, mihin omia kykyjä voi käyttää.

Teemaan johdattelevat tunnin mittaisessa verkkotapahtumassa innovaatiotoiminnan asiantuntija ja filosofi Antti Hautamäki ja Tulevaisuuskoulun rehtori Otto Tähkäpää. Puheenvuorot tarjoavat näkökulmia ja menetelmiä tulevaisuusajatteluun. Tiedekeskusverkoston projektipäällikkö Kirsi Pulkkinen juontaa tilaisuuden ja innostaa keskustelemaan.

Tapahtuma on osa Helsinki Education Weekin ohjelmaa. Verkkotapahtumaan pääset osallistumaan Helsinki Education weekin sivuston kautta. Kaikille avoin tapahtuma pohjustaa marraskuussa toisen asteen opiskelijoille järjestettävää hackathonia. Hackathonissa nuoret käyttävät tutkittua tietoa luodakseen tulevaisuusskenaarioita ja tapoja kertoa niistä toisilleen.

Hackathon ja sitä edeltävä tilaisuus ovat osa Opetushallituksen tukemaa Tiedepääoman kartuttamisen toimintamallit -hanketta. Hankkeen tavoitteena on luoda tiedepääoman kartuttamiseen pohjautuva toimintamalli. Tiedepääoma eli tieteeseen liittyvän tietämyksen, tiedelukutadon, asenteiden, kokemusten sekä resurssien muodostama yhtälö karttuu ja kehittyy yksilöllä koko hänen elämänsä aikana.

Päivämäärä:
3.11.2020