Aukioloajat:
to 9.00 - 19.00
la-su 11.00 - 17.00

Insinööriliitto ja Tekniikan akateemiset ensimmäisten joukossa lahjoittamassa Tekniikan museon juhlarahastoon

Myös juhlavuottaan viettävä Insinööriliitto on tehnyt lahjoituksen Tekniikan museon juhlarahastoon. 100-vuotias Insinööriliitto haluaa ravistella perinteisiä käsityksiä insinööristä ja muistuttaa mieleen, että insinöörityö näkyy kaikilla elämänalueilla.

Maamme suurin diplomi-insinöörien ja arkkitehtien järjestö Tekniikan Akateemiset TEK on mukana tukemassa Tekniikan museon toimintaa ja tulevaisuutta lahjoituksellaan juhlarahastoon. TEK uskoo, että insinöörityöllä voidaan rakentaa parempaa maailmaa. Teknologian hyödyntäminen tarjoaa ratkaisuja globaaleihin kestävän kehityksen haasteisiin.

Sekä Insinööriliitto että Tekniikan akateemiset (aiemmin Suomen Teknillinen Seura) olivat mukana perustamassa Tekniikan museon säätiötä 50-vuotta sitten. Molemmat toimijat ovat kuuluneet museon taustajärjestöihin koko sen historian ajan.

Museonjohtaja Marjo Mikkola (keskellä) ottaa vastaan lahjoituksen juhlarahastoon Tekniikan Akateemisten Tekniikka ja yhteiskunta -yksikön johtajalta Pekka Pelliseltä (vasemmalla) ja Insinööriliiton järjestöjohtajalta Tommi Grönholmilta (oikealla).

Tekniikan museon toimintaa juhlavuoden rahoituskampanjan myötä on tukenut myös mm. Kansansivistysrahaston Media-alan rahasto. Graafinen teollisuus ry on myös yksi Tekniikan museon säätiön perustajatahoista.

Vuonna 2019 tulee kuluneeksi 50-vuotta Tekniikan museon säätiön perustamisesta. Tekniikan Museo juhlii koko vuoden ajan järjestämällä tapahtumia sekä nostamalla esiin teknologiaperinnön merkitystä. Juhlavuonna muistamme museon pitkää historiaa, mutta ennen kaikkea suuntaamme katseet tulevaan.

Juhlavuoden yksi tavoite on vahvistaa museon omaa rahoituspohjaa, jotta voimme toimia tulevaisuudessakin tekniikan ja teknologian alan mielenkiintoisena ja yhteiskunnallisesti merkittävänä areenana. Juhlavuoden kunnikaksi on aloitettu rahankeräyskampanja, jonka tavoite on kartuttaa varallisuutta kattamaan museon tulevia investointeja kuten perusnäyttelyiden uudistamista 2020-luvulla ja kokoelmatilojen uudelleenjärjestelyjä. Pääpaino kerättävien varojen käytössä on toimilla, jotka vaikuttavat pitkäkestoisesti teknologiaperinnön säilyttämiseen, esittämiseen ja tietouden levittämiseen.

Lahjoittamalla museon Juhlarahasto 2019 -rahastoon olet mukana varmistamassa, että jatkossakin suomalaisella tekniikalla ja teollisuudella on arvoisensa museo!

Tarkemmat lahjoitusohjeet sekä rahankeräysluvan (RA/2018/1185) tiedot löytyvät kotisivuiltamme.