Koesorvaamo-hankkeen päätöstapahtuma 9.9. klo 14-16

Miltä näyttää Tekniikan museo kone- ja tuotantotekniikan tai LVI-alan opiskelijan silmin? Millaisia ajatuksia oma ala herättää ja miten sitä voidaan esitellä yleisölle museoympäristössä? Miten museota kehitetään aidosti yhdessä ja millainen Tekniikan museo voisi olla vuonna 2030?

Tekniikan museon Koesorvaamo-hanke järjesti keväällä 2021 etätyöpajoja, joihin kutsuimme mukaan erityisesti tekniikan alan ammattiopiskelijoita. Halusimme paitsi ideoida museon toimintaa yhdessä, myös kuulla opiskelijoiden arjesta sekä odotuksista työelämää kohtaan. Lisäksi järjestimme kaikille avoimia yleisötyöpajoja, joista saimme monipuolisesti näkemyksiä museon nykyisistä vahvuuksista sekä tulevaisuuden kehitystarpeista.

Nyt esittelemme hanketta ja työpajojen satoa kaikille avoimessa lopputapahtumassa, tervetuloa mukaan kuulolle torstaina 9.9. klo 14-16!

Iltapäivän aikana puhutaan myös muista Tekniikan museon kumppanuus- ja yhteiskehittämiskuvioista – kenties voimme jakaa vinkkejä puolin ja toisin! Tarjoamme yleisölle tilaisuuden tähän myös matalan kynnyksen työpajassa koko tapahtuman ajan. Lopputapahtuma järjestetään etänä eli yleisö voi seurata stream-lähetystä Tekniikan museon YouTube-kanavalta

Tapahtuma on maksuton, kaikille avoin eikä vaadi ilmoittautumista. Jos kuitenkin haluat muistutuksen tapahtumasta sähköpostiisi, ilmoittaudu etukäteen täältä  https://forms.gle/ueJZwZMLcPSCHpcf8

klo 14:00-14:10
Alkusanat

Koesorvaamo-hankkeen vuorovaikutussuunnittelija Reetta Nykänen

Tekniikan museo nyt ja tulevaisuudessa

Tekniikan museon toimitusjohtaja Heini Oikkonen-Kerman

Koesorvaamo-hanke osana Tekniikan museon kumppanuustyötä

Tekniikan museon kumppanuuspäällikkö Saara Klemetti & Reetta Nykänen

Monia polkuja yhdessä tekemiseen:

Kokoelmat ja nykydokumentointi

Tekniikan museon va. kokoelmapäällikkö Emilia Västi

Yhteisönäyttelyt

Tekniikan museon kumppanuuspäällikkö Saara Klemetti

15:45-16
Kommentit, kysymykset ja loppusanat

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Helsingin Vanhassakaupungissa sijaitseva Tekniikan museo on valtakunnallinen tekniikan alan vastuumuseo. Museo on Suomen teollisuuden ja tekniikan alan menneisyyden tallentaja sekä nykyhetken tulkitsija, joka luotaa katseensa tulevaisuuteen. Museoviraston Ammatillisten museoiden innovatiiviset hankkeet –avustuksella toteutetun Koesorvaamo-hankkeen (03-09/2021) tavoitteena on ollut saada uusia yleisöjä mukaan kehittämään Tekniikan museosta entistä moniäänisempää ja yleisölähtöisempää toimijaa.

Lisätietoja:

Reetta Nykänen