Kokeiluketjuja -pienoisnäyttely avautuu 5.2.

Mikä erottaa keksinnön ja innovaation? Millaisia vaiheita innovaatioketjuun kuuluu?

Tiistaina 5.2. avautuva Kokeiluketjuja -näyttely kertoo opiskelijoiden suulla innovaatioista ja innovaatioprosesseista. Näyttely tuotettiin osana Museot innovaatioalustoina -hanketta talven 2018-2019 aikana yhteistyössä Humakin kulttuurituottajaopiskelijoiden kanssa.

Kokeiluketjuja -näyttelyssä opiskelijat avaavat, millaista innovoiminen museossa oli ja millaisia vaiheita prosessiin sisältyi. Museon näyttelyitä ja kokoelmia hyödynnettiin inspiraationa ja peilinä ajattelulle. Apunaan tiimeillä oli prosessissa innovaatiovalmentajia, museoammattilaisia sekä joukko mukaan kutsuttuja eri alojen osaajia.

Museot innovaatioalustoina on vuonna 2017 alkanut kaksivuotinen hanke, jossa tutkitaan, miten museoita voi hyödyntää alustoina yhteiskunnalliselle toiminnalle. Hankkeessa kehitetään museoiden, korkeakoulujen ja innovaatiokasvatuksen välistä yhteistyötä sekä nuorten aikuisten työelämävalmiuksia ja innovaatio-osaamista.

Mukana hankkeessa on neljä toimijaa: Aboa Vetus & Ars Nova Turussa, Tekniikan museo Helsingissä, Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak ja Nuori Yrittäjyys ry.

Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja se on osa Euroopan komission Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelmaa.