Kokoelmat

Löydä tarinoita arjen itsestäänselvyyksien taustalta ja ihmettele pienen keksinnön maailmanlaajuista vaikutusta!

 

Vesihuolto, sähköistyminen, maanmittaustekniikka, viestintätekniikka ja eri teollisuuden alojen kehitys kertovat kaikki tarinaa siitä, kuinka tekniikka on vaikuttanut arkeemme.

 

Kokoelmissamme on esineitä, valokuvia, arkistoaineistoa ja kirjoja.

 

Tekniikan museon tallennustehtävät on määritelty kokoelmapoliittisessa ohjelmassa.

 

Voit tutustua Tekniikan museon tallennusvastuisiin ammatillisten museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto TAKO:n kokoelmakartasta.

Kokoelmapalvelut

Museo Finna

Janoatko lisää tietoa kokoelmista? Selaa kokoelmia Finnassa

Museo Finna

Arjenhistoria.fi

Kuvia käyttöön? – Selaa ja tilaa kuvia arjenhistoria.fi -palvelussa.

Muissa asioissa ja kirjaston ja arkiston käytössä ota yhteys kokoelmapäällikköön.

Lahjoitukset kokoelmiin

Harkitsetko lahjoitusta Tekniikan museoon?

Kartutamme kokoelmiamme erityisesti suomalaisiin keksintöihin, teollisuuteen ja teknologioihin liittyvillä esineillä ja valokuvilla (myös digikuvilla) ja muulla aineistolla aina sopimuksen mukaan. Erityisesti toivomme lahjoituksia 1990-luvulta nykypäivään, mutta myös aikaisemmilta vuosikymmeniltä.

 

Kotitaloustekniikan- ja konttorikonekokoelmaamme emme enää kartuta.

Tekniikan museo osallistuu valtakunnalliseen museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkoston toimintaan. Museot tekevät yhteistyötä tallennusvastuiden jakamiseksi ja nykydokumentoinnin saralla.

Tekniikan Museo - workpartner

Kokoelmatyö - nykydokumentointi ja yritysyhteistyö

Museot tallentavat menneisyyden ilmiöiden lisäksi myös käsillä olevan hetken ja ajan ilmiöitä, mitä kutsutaan nyky(ajan)dokumentoinniksi. Nykydokumentoinnin kohteina ovat usein arkiset ilmiöt, esimerkiksi sosiaalinen media, pelaaminen mobiililaitteilla tai jokin paljon mediakiinnostusta herättävä aihe, kuten asioiden internet. Nykydokumentointityö tehdään yleensä monen museon TAKO-yhteistyönä.

 

Tarjoamme asiantuntemustamme myös yrityksien ja yhteisöjen käyttöön. Teemme neuvontatyötä ja räätälöimme erikseen hinnoiteltavat hankkeet yrityksien ja yhteisöjen teknologiaperinnön tai teollisen kulttuuriperinnön tallentamiseksi ja säilyttämiseksi. Mikäli yritykselläsi on museokokoelma, mutta ei sähköistä kokoelmahallintajärjestelmää, ota yhteyttä kokoelmapäällikköön.

Tekniikan Museo - Enevo Oy:n nykydokumentointi 2016
Skip to content