Lahjoita

Lahjoita ja varmista tekniikan historian tulevaisuus!

 

Tukemalla suomalaisen tekniikan alan sekä teollisuuden historian ja nykyisyyden tallentamista, ja korkeatasoista teknologiakasvatusta olet mukana varmistamassa, että Suomi on tulevaisuudessakin tekniikan maa!

Ryhdy esinekummiksi!

Konkreettinen tapa vaikuttaa tekniikan tulevaisuuteen: esinekummius itselle tai lahjaksi

 

Teknologiaperinnön säilyttäminen ja tekniikan kehityskulkujen tulkitseminen on aktiivista asiantuntijatyötä. Tekniikan museon esinekummius on helppo ja konkreettinen tapa tukea ja tehdä näkyväksi yhteistä teknologiaperintöämme.

 

Tekniikan museon esinekummina sinulla, yritykselläsi tai yhteisölläsi on ainutlaatuisen mahdollisuus olla mukana säilyttämässä suomalaisen tekniikan ja teollisuuden tarinaa. Esinekummius on myös erinomainen aineeton ja vähähiilinen lahjaidea tekniikan ammattilaiselle tai harrastajalle. 

 

Tekniikan museon esinekummina saat:

  • vaikuttaa suomalaisen teknologiaperinnön säilyttämiseen tukemalla konkreettisesti Tekniikan museon työtä
  • nimetyn kummiesineen ja kummitodistuksen
  • mahdollisuuden kertoa kummiesineesi tarinaa eteenpäin ja tehdä näkyväksi, että suomalainen tekniikka ja teollisuus ovat sinulle tärkeitä
  • myönteistä julkisuutta teknologiaperinnön suojelijana (esimerkiksi haastattelun museon blogiin)
  • järjestää tilaisuuden tai juhlat Tekniikan museon tiloissa maksutta
  • kutsuja Tekniikan museon avajaisiin ja muihin tapahtumiin

 

Tekniikan museon esinekummina olet suomalaisen tekniikan ja teollisuuden fani, joka haluaa teknologiaperinnön ja sen tarinoiden säilyvän tuleville sukupolville. Kummiesine voi edustaa sinulle tärkeää tekniikan alaa tai ilmiötä. Kummiesineen voit valita valmiista ehdotuksistamme tai voimme räätälöidä kummiuden vastaamaan juuri sinun mielenkiinnon kohteitasi yhdessä Tekniikan museon kokoelmaasiantuntijoiden kanssa Tekniikan museon kokoelmista. 

 

Esinekummitoiminnasta saatu tuotto käytetään teknologiaperinnön säilyttämiseen, esittämiseen ja tietouden levittämiseen. Kummitoiminta lisää teollisen kulttuuriperinnön näkyvyyttä ja arvoa. Esinekummitoiminnalla haluamme kiinnittää ihmisten huomion teknologiaperintöön ja sen merkitykseen sekä mahdollistaa Tekniikan museon työn sen säilyttäjänä ja esittelijänä.

 

Esinekummiuden hinta alkaen 1200 e.

 

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää!

 

Saara Klemetti

Kumppanuuspäällikkö

saara.klemetti (a) tekniikanmuseo.fi

p. 040 586 8617

Lahjoitus kokoelmiin

Harkitsetko aineistolahjoitusta Tekniikan museoon?
Kartutamme kokoelmiamme erityisesti suomalaisiin keksintöihin, teollisuuteen ja teknologioihin liittyvillä esineillä ja valokuvilla (myös digikuvilla) ja muulla aineistolla aina sopimuksen mukaan. Erityisesti toivomme lahjoituksia aikakaudelta 1995 – 2020, mutta myös aikaisemmilta vuosikymmeniltä.

 

Kotitaloustekniikan- ja konttorikonekokoelmaamme emme enää kartuta.

 

Vinkkejä ja ohjeita lahjoitustarjouksiin (pdf)

 

Lisätietoja kokoelmalahjoituksiin liittyen:

Va. kokoelmapäällikkö
Emilia Västi
emilia.vasti@tekniikanmuseo.fi
040 586 7014

Yritysyhteistyö

Yritysyhteistyö on tärkeä osa Tekniikan museon strategista toimintaa ja yrityskumppanit ovat näkyvä osa museon arkea näyttelyistä kokoelmatoimintaan. Yhteistyön kautta yritysten on mahdollista kehittää myönteistä julkisuuskuvaa, tutkia ja tallentaa omaa historiaansa, sekä tarjota omalle henkilökunnalleen ja sidosryhmilleen ainutkertaisia kokemuksia.

 

Yhdistämällä ennakkoluulottomasti yrityksien sisällöllinen asiantuntijuus ja museoiden yleisötyön osaaminen syntyy kokonaisuuksia, jotka kiinnostavat näyttelykävijöitä.

 

Teemme neuvontatyötä ja räätälöimme erikseen hinnoiteltavat hankkeet yrityksien ja yhteisöjen teknologiaperinnön tai teollisen kulttuuriperinnön tallentamiseksi ja säilyttämiseksi.

Skip to content