Lapsiperheiden Sähköiset sunnuntait yhteistyössä STEK ry:n kanssa

Lapsiperheiden Sähköiset sunnuntait yhteistyössä STEK ry:n kanssa

Tekniikan museo järjestää syyskaudella 15.8.-19.12. joka sunnuntai lapsiperheille suunnatun, nelituntisen Sähköinen sunnuntai -non-stop -työpajan. 

Sähköinen sunnuntai -pajoissa tutustutaan sähköön, sähkön käyttöön ja sähkön historiaan tutkimisen ja askartelemisen kautta. Jokaisessa pajassa on esillä päivän teemaan liittyvä kokeilupiste, sekä välineet ja ohjeet oman askartelun tekemiseen. Paikalla pajoissa on työpajaohjaaja, joka tarpeen mukaan neuvoo askartelevia perheitä. Työpajan sisältö vaihtuu kuukausittain.

Elo-syyskuun pajoissa tutkitaan hankaussähköä ja askarrellaan pölyhuiskuja. Lokakuun teemana on sähkövaraus, jota todennetaan rakentamalla kompasseja ja elektroskooppeja. Marraskuussa tutustutaan sähkömoottorin toimintaan ja askarrellaan sähköpörriäisiä. Joulukuun pajoissa puolestaan yhdistetään virtapiiri ja kokeillaan, kuinka oman jouluvalokoristeen saa syttymään. 

Vaativuustasoltaan syys-lokakuun teemat soveltuvat parhaiten pienimmille askartelijoille (5-9v) ja marras-joulukuun sisällöt hieman isommille lapsille (9-12v). 

Työpaja sisältyy pääsylipun hintaan (alle 7v 0€, 7-18v 5€).

Sähköiset sunnuntait toteutetaan yhteistyössä Sähköturvallisuuden ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry:n kanssa. Skip to content