Aukioloajat:
to 9.00 - 19.00
la-su 11.00 - 17.00

Livelähetyksiä ja vinkkimateriaali teknologiaopetuksen tueksi

Tekniikan museo lähettää helmi-maaliskuun aikana kolmen livelähetyksen sarjan tekniikan alaan liittyvistä teemoista.

Noin 15 minuutin mittaiset livelähetykset on suunniteltu johdantoteemoiksi alakoulujen opetukseen. Jokaiseen teemaan on saatavilla myös jatkotehtävä, jota voi hyödyntää opetuksessa. Jatkotehtävät löytyvät Tekniikan museon www-sivuilta.

Lähetysten ajankohdat ja teemat:

• Maanantai 11.2. klo 10: Arjen tekniikkaa
  • Maanantai 25.2. klo 10: Puhdasta juomavettä
  • Maanantai 11.3. klo 10: Innovaatioita tutkimassa

Livelähetyksiä voi seurata suorana Tekniikan museon facebook-sivulla osoitteessa www.facebook.com/tekniikanmuseo. Lähetysten seuraaminen on maksutonta. Lähetykset tallentuvat samalle sivulle, joten ne ovat katseltavissa myös jälkikäteen.

Livelähetysten lisäksi Tekniikan museo vastaa opettajien toiveeseen itsenäisesti käytettävistä tehtävistä ja vinkeistä museonäyttelyn hyödyntämiseen julkaisemalla Opettajan vinkkimateriaalin.

Materiaali antaa vinkkejä siihen, kuinka esinettä voi opetuksessa lähestyä, tarjoaa tehtävänantoja museovierailulle ja ideoita siihen, kuinka museokäynnin teemoihin voi palata jälkikäteen.

Toivomme materiaalin helpottavan opettajien työtä museovierailuiden suunnittelun osalta ja antavan vinkkejä opetussuunnitelmiin kirjatun teknologiakasvatuksen toteuttamiseen. Vinkkimateriaali tarjoaa menetelmiä ja näkökulmia erityisesti esi- ja alkuopetuksen ja alakoulun opettajille, mutta niitä on osin mahdollista soveltaa ikäryhmän taitojen mukaisesti myös muille kohderyhmille.