Aukioloajat:
to 9.00 - 19.00
la-su 11.00 - 17.00

Luonnontieteellis-matemaattinen osaaminen nousuun SuomiAreenalla

Luonnontieteellis-matemaattinen osaaminen on saatava nousuun tulevaisuuden Suomessa. Viimeisimmät PISA -tulokset ovat laskusuhdanteisia ja luonnontieteelliset ja tekniset alat kärsivät vetovoimahaasteesta. Toisaalta nuoret haluavat merkityksellistä työtä ja olla mukana pelastamassa maailmaa. Myös arjen valintoihin tarvitaan entistä enemmän tietopohjaa ja ymmärrystä.  Tarvitaan luonnontieteiden ja matematiikan osaamista! Miten LUMA-aineiden nousu saadaan aikaiseksi, ratkaistaan SuomiAreenalla.

Insinööriliitto, Kemianteollisuus ry, Loimu ry, Metsäteollisuus ry, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – Sakki ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – Osku ry, Tekniikan Akateemiset TEK ja Tekniikan museo kannustavat päättäjiä, vaikuttajia ja opetuksen kehittäjiä tarttumaan LUMA-osaamisen haasteisiin. SuomiAreenalla 15.-19.7.2019 on tilaisuus löytää nousuun uusia ratkaisuja.

Tekniikan museo on mukana SuomiAreenalla tuomassa esiin luonnontieteiden ja matematiikan osaamisen tärkeyttä. –Vahva LUMA-osaaminen luo vankan perustan tulevaisuuden teknologiaperinnön rakentamiselle, kiteyttää museonjohtaja Marjo Mikkola.

– Luonnontieteellis-matemaattinen osaaminen on teollisuuden aloilla aivan keskiössä. Globaalit haasteet ratkaistaan luonnontieteiden avulla. Tarvitsemme huippuosaajia rakentamaan tulevaisuuden ratkaisuja kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Näillä aloilla pelastetaan maailmaa, korostaa Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto.

Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen on samoilla linjoilla: – Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen on yhtä keskeistä kuin lukeminen ja kirjoittaminen. LUMA-ymmärrystä tarvitaan metsäteollisuuden työtehtävissä nyt ja tulevaisuudessa.

SuomiAreenalla LUMA-osaamisen haasteeseen tartutaan monella foorumilla:

Torstaina 18.7. klo 16-17 Purje-lavalla järjestetään yleisölle avoin lavaohjelma Luman tarpeessa – luonnontieteet ja matematiikka pelastavat maailman! Ohjelmassa kaksi joukkuetta ottelevat leikkimielisessä kisassa LU+MA -tietämyksestä ja väittelevät osaamisen kehittämisen keinoista. Mukana ovat tubettaja Roni Bäck, Vihreiden kansanedustaja Atte Harjanne, akatemiaprofessori Johanna Ivaska Turun yliopistosta, johtaja Paula Laine Sitrasta, UPM:n johtaja Esa Laurinsilta, HAVU Cosmeticsin perustaja ja toimitusjohtaja Lumi Maunuvaara, johtaja Anni Miettunen Opetushallituksesta, Kokoomuksen kansanedustaja Sari Multala, biotekniikan tohtori Lauri Reuter sekä yliopistonlehtori Laura Tuohilampi Helsingin yliopistosta. Kisaa juontaa toimittaja Peter Nyman, Mediahub.

Kansalaistorin teltalla numero 16 yleisöllä on maanantaista perjantaihin, 15. –19.7.2019 mahdollisuus testata LU+MA -osaamistaan ja kokeilla uusien innovaatioiden kehittelyä innovaatiopelin muodossa.

Lisätietoja:
Saara Klemetti