Maksuttomia Tekniikan viivoja -piirustustyöpajoja nuorille heinäkuussa

Tekniikan museo järjestää heinäkuussa viikoilla 28. ja 29. kaksi 12-18 -vuotiaille nuorille suunnattua kolmen päivän kuvataidetyöpajasarjaa, jotka soveltuvat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin piirtäjille.

Työpajoissa tutkitaan tekniikan ja teollisuuden historiaa, mekaniikkaa ja koneiden muotokieltä kuvataiteen keinoin. Työmenetelminä käytetään lyijykynä-, tussi- ja hiilipiirustusta. Lähtökohtana piirtämiselle ovat Tekniikan museon näyttelyesineet, museorakennukset ja ympäröivä teollisuusperintömaisema. Pajoissa tutustutaan piirtämisen avulla rakennuksiin ja niiden arkkitehtuuriin, rakenteisiin, laitteisiin ja niiden toimintaan.

Työpajat sisältävät ohjauksen ja piirustusvälineet. Työpajasarjat ovat keskenään samansisältöisiä. Pajat ohjaa kuvaamataidon opettaja Anneli Johansson. Pajat ovat osallistujille maksuttomia, mutta vaativat ennakkoilmoittautumisen. Kumpaankin työpajasarjaan mahtuu 15 osallistujaa.

Ilmoittaudu mukaan tästä:

Työpajasarja I 12.-14.7. klo 12-15

Työpajasarja III 19.-21.7. klo 12-15

Tekniikan viivoja -työpajasarjat toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Työpajoilla tuetaan nuorten osallistumista taiteeseen, tarjotaan näkökulmia tekniikan ymmärtämiseen ja tarjotaan yhdessä tekemisen mahdollisuuksia museoympäristössä.