Mediatarinat jakoon! -toimintamalli on julkaistu

Mediatarinat jakoon! -toimintamalli on julkaistu

Millainen on museokävijän suhde viestintäteknologiaan? Mikä nuorta kävijää kiinnostaa? Mistä hän itse kertoo?

Mediatarinat jakoon etukansi

Tekniikan museon uusi Mediatarinat jakoon! – Nuorten mediakulttuuria tallentamassa ja tukemassa -toimintamalli on tarkoitettu apuvälineeksi toimittaessa nuorten kanssa sosiaalisen median maailmassa. Toimintamalli on suunnattu 13–15-vuotiaiden nuorten kanssa töitä tekeville kasvattajille: museoiden ja kirjastojen yleisötyöntekijöille, opettajille ja nuoriso-ohjaajille. Lähtökohtina toimintamallissa ovat nuorten oma mediakulttuuri sekä nuorten kanssa toimivien mediakasvatuskynnyksen madaltaminen.

Mediatarinat jakoon! -toimintamalli löytyy pdf-muodossa suomeksi että englanniksi Tekniikan museon verkkosivuilta osoitteessa https://tekniikanmuseo.fi/museo/ alalehdeltä Julkaisut.

Mediatarinat jakoon! -toimintamalli on Tekniikan museossa syksyllä 2016 käynnistetyn samannimisen hankkeen päätösjulkaisu. Hankkeen mediakasvatukselliset painopisteet olivat nuorten kriittisen media- ja monilukutaidon kehittämisessä sekä tasapainoisen ja turvallisen mediasuhteen tukemisessa. Tavoitteena oli tuottaa yhdessä yläkoululaisten kanssa nuorten arkeen, museoesineisiin ja mediakulttuuriin perustuva työpajamalli ja antaa eväitä yhteisöpalvelujen maailmaan opettelemalla sisältöjen jakamiseen liittyviä hyviä käytäntöjä.

Mediatarinat jakoon -hanketta rahoitti opetus- ja kulttuuriministeriö. Asiantuntijoina hankkeessa toimivat Suomen museoliitto, Kehittämiskeskus Opinkirjo sekä Mediakasvatusseura ry.

Jatka keskustelua somessa hashtageilla

#toimintamalli #mediakasvatus #museot #yleisötyö

Lisätiedot:

Museolehtori Marianna Karttunen, marianna.karttunen@tekniikanmuseo.fiSkip to content