Museon kesäkausi alkaa 6.6.2017

Museon kesäkausi alkaa 6.6.2017

Tekniikan museon kesäkausi on pian täällä! 6.6. lähtien museo on avoinna ti-ke ja pe-su 11.00-17.00 sekä torstaisin 11.00-19.00. Torstaisin museoon on vapaa pääsy.

Museon pyöreässä hallissa nähtävillä ovat viestintätekniikasta kertova Etäunelmia -näyttely sekä ABB Strömbergin valokuvakokoelmasta koottu Valon ja voiman tekijät -valokuvanäyttely. Lisäksi avoinna ovat Voimalamuseo sekä Vesilaitoksen aikaiseen ulkoasuun kunnostettu Pikasuodatuslaitos, jonka näyttely on päivitetty  yhteistyössä HSY:n kanssa. Luvassa on  pääsylipun hintaan sisältyviä yleisöopastuksia päivittäin klo 15 sekä työpajoja lapsille.

Lasten kesätyöpajoissa tutustutaan päivittäin klo 12 tekniikan ilmiöihin tutkimalla ja askartelemalla. Tänä vuonna työpajat liittyvät viestintätekniikkaan ja näkemiseen. Työpajateema vaihtuu kuukausittain. Kesäkuun teemana on Kuinka kuva syntyy?, heinäkuussa tutkitaan Kuinka kuva liikkuu? ja elokuussa aiheena on Optiikkaa oppimassa. Työpaja on noin tunnin mittainen ja työpajamaksu on 5€.

Kesän aikana uuden lokakuussa avautuvan Tekniikan maa -näyttelyn valmistelut jatkuvat. Tekniikan maa tulee kertomaan suomalaisen tekniikan ja teollisuuden tarinan ennennäkemättömälla tavalla!

Uuden näyttelyn rakentamisesta johtuen osa Pyöreän hallin näyttelytiloista on suljettu.

Museo on suljettu maanantaisin ja 23.-26.6.2017.  Pikasuodatuslaitos on suljettu yleisöltä 6.6. yksityistilaisuuden takia. Museon kesäkausi päättyy 13.8.2017.

 Skip to content