Museon kesäkausi on alkanut!

Museon kesäkausi on alkanut!

Kesä on saapunut ja sen myötä myös Tekniikan museon kesäkausi! Kesäkaudella 5.6.-12.8.2018 museon on avoinna ti-ke ja pe-su klo 11-17 ja to klo 11-19. Torstaisin on tuttuun tapaan ilmaispäivämme, eli museoon on vapaa pääsy koko päivän ajan.

Kesällä museossa on nähtävää neljässä museorakennuksessa; perusnäyttelymme löytyvät tuttuun tapaan pyöreästä päärakennuksesta, pikasuodatuslaitos johdattelee vedenpuhdistuksen historiaan 1930-luvun miljöössä ja Vanhankaupunginkosken länsirannalla Voimalamuseon vesi- ja höyryvoimalat täydentävät ainutlaatuisen teollisuusperintökokonaisuuden. Museota ympäröivät puistoalueet, Vantaanjoki koskineen sekä Vanhankaupunginlahti ovat myös parhaimmillaan kesäaikaan.

Kesäkaudella päivittäin klo 12 työpaja lapsille ja klo 15 yleisöopastus

Kesäkuussa työpajan teemana ovat yksinkertaiset koneet, joihin liittyen askarrellaan torninostureita, heinäkuussa mietitään vesi- ja tuulivoimaa tuulihyrriä rakennellen ja elokuussa tehdään
leimasimia kirjapainotaidon ja painolaattojen innoittamina. Pajat soveltuvat n. 7-10-vuotiaille ja pajamaksu on 5€/osallistuja.

Museolipun hintaan kuuluvilla yleisöopastuksilla tutustutaan alueen ja veden-puhdistuksen historiaan sekä vieraillaan pikasuodatuslaitoksella ja Voimala-museossa.

Uudessa pienoisnäyttelyssä puupiirroksia ja kuvalaattoja

Kesäksi avautuu myös uusi pienoisnäyttely Puupiirros lehden kuvituksena – Anton Nordgrenin puupiirroksia vuosilta 1887-1905. Stig Nordgrenin tutkimukseen isoisänsä ksylografi Anton Nordgrenin tuotannosta perustuva näyttely oli esillä Päivälehden museossa keväällä 2017. Näyttelyn puiset kuvalaatat ovat osa Tekniikan museon kokoelmia. Näyttely on esillä 26.6. – 21.12.

Vanhankaupungin alue on kesällä kauneimmillaan.

Vanhankaupungin alue on kesällä kauneimmillaan.Skip to content