Vaaleanpunaisista pahvimukeista valmistettu ilmapalloauto ja taustalla epätarkkana luokallinen lapsia askartelemassa.

Syksyn 2019 koululaispalvelut

Tekniikan museo tarjoaa tänäkin syksynä koululaisryhmille laajan kattauksen museovierailua syventäviä palveluita. Ohjattujen palveluiden avulla paitsi tehdään tunnetuksi teknisiä laitteita ja yhteiskunnallisia ilmiöitä niiden takana, myös tuodaan esiin suomalaista tekniikan alan osaamista, herätellään kiinnostusta tekniikkaan ja pyritään tukemaan vierailijan myönteistä kuvaa itsestään tekniikan osaajana.

ESI- JA ALKUOPETUSIKÄISILLE Tekniikan museon loppusyksy on erityisen antoisa: avaamme 9.11. uuden Kummituksen keksintökoje -näyttelyn, joka on erityisesti 5-9 -vuotiaille lapsille suunnattu elämyksellinen ja toiminnallinen tila, joka innostaa lapset pohtimaan tekniikan olemusta, ilmiöitä ja muutosta. Näyttely kutsuu lapset museon kummituksen avuksi tutkimaan teknisiä laitteita, tutustumaan keksintöihin ja lopuksi käynnistämään kummituksen kummallisen koneen. Keskiössä on lapsen uteliaisuus ja mielikuvitus sekä oman keksijyyden kehittyminen ja tutkimisen ilo. Lue museon blogista, kun museolehtorimme kertoo museon kehityshankkeen pitkästä tiestä näyttelyksi.

Uusi opastus Kummituksen keksintökoje -näyttelyssä on saatavilla tiistaista 12.11. alkaen. Opastuksella tutkitaan Tekniikan muutosta, käyttöä ja asioiden erilaisia arvoja museon kummituksen jalanjäljillä. 

Uutuutena otamme käyttöön myös Tekniikka tutuksi -materiaalipaketin, jonka avulla tekniikkaan voi tutustua omassa luokkahuoneessa. Materiaalipaketti perehdyttää tekniikan muutokseen ja opettaa havainnoimaan tekniikkaa omassa ympäristössä. Paketin laina-aika on viikko. Lainaaja vastaa paketin noudosta ja palautuksesta.

Tutuista pienimmille museovieraille suunnatuista palveluista jatkavat Tekniikka tutuksi -opastus, jolla tutkitaan leikin ja keskustelun kautta tekniikkaa erilaisissa ympäristöissä, sekä itsenäisesti toteutettava Kummituksen kuvasuunnistus, jossa lapset tutustuvat opasvihkosten avulla tekniikkaan ja ratkovat näyttelykohteisiin kätkeytyvän arvoituksen. 

Kummituksen keksintökoje näyttelyyn ja uusiin palveluihimme pääset tutustumaan Tekniikan museon opettajaillassa ke 20.11. klo 17-19. Laita päivämäärä kalenteriisi ja ilmoittaudu!

 

ALAKOULULAISILLE uutena palveluna starttaa Ilmapalloautoja -työpaja, jossa tutustutaan askartelemalla liikkeen perusilmiöihin: pyöriin ja akseleihin, työntövoimaan ja kitkaan.

Kevätpuolelta tutulla Tekniikka muuttuu -tehtäväpolulla tutustutaan yhteisen johdannon ja ryhmätyötehtävien avulla tekniikan muutoksiin ja niiden ilmenemiseen ja vaikutuksiin arkielämässä  ja Tekniikan maa -opastuksella päästään tarkastelemaan ihmisen ja tekniikan suhdetta, teknisiä verkostoja, sekä teollisen tuotannon vaatimaa osaamista ja ympäristönäkökohtia. 

 

YLÄKOULUJEN suosituin palvelu viime keväänä oli Muutos – Tekniikka, arki ja yhteiskunta -tehtäväpolku. Pienryhmissä toteutettava polku tutustuttaa johdannon ja näyttelyssä tapahtuvien ryhmätyötehtävien avulla erilaisiin lähdemateriaaleihin sekä tekniikan muutoksiin ja niiden vaikutuksiin arjessa ja yhteiskunnassa. 

Lisäksi Tekniikan maa -opastuksella pohditaan ihmisen ja tekniikan suhdetta, teknisiä verkostoja osana arkea, sekä teollista tuotantoa ja siihen liittyviä ympäristönäkökohtia ja Etäunelmia -näyttelyopastuksella perehdytään sähköisen viestinnän kehitykseen varhaisista viestintäunelmista viestintätekniikan arkikäyttöön ja mobiilimaailmaan. 

Koulujen vierailut ovat pääsymaksuttomia. Palveluita tarjoamme hinnaston mukaisesti. Lisätietoja ja varausohjeet nettisivuillamme: tekniikanmuseo.fi/palvelut/

Koululaispalveluesitteen löydät täältä. 

 

Opettajien käyttöön on tuotettu myös  Opettajan vinkkimateriaali, jota voi käyttää apuna itsenäisten museovierailuiden suunnittelussa.Skip to content