Tekniikan museo 50v. – Koko vuosi yhtä juhlaa!

Tekniikan museo 50v. – Koko vuosi yhtä juhlaa!

Tänä vuonna on kulunut 50-vuotta Tekniikan museon säätiön perustamisesta. Museo juhlii koko vuoden ajan järjestämällä erilaisia tapahtumia ja nostamalla esiin teknologiaperinnön merkitystä. Juhlavuonna muistamme museon pitkää historiaa, mutta ennen kaikkea suuntaamme katseet tulevaan.

Heti juhlavuoden alussa meillä on ilo tiedottaa, että vuonna 2018 Tekniikan museo teki kävijäennätyksensä, kun ylitimme ensi kerran 40 000 kävijän rajan. Tarkoituksena on jatkaa ennätysvauhdissa myös nyt museon juhlavuonna!

Juhlavuoden ohjelma alkaa koko perheen ilmaisella yleisötapahtumalla 9.2.2019. Tuolloin luvassa on synttäritunnelmaa, leikkejä ja tehtäväpisteitä, sekä tietoiskuja ja visailua museon historiaan liittyen.

Juhlavuoden huipentaa marraskuussa 2019 avautuva museon perusnäyttelyuudistuksen viimeinen osa, joka on ensisijaisesti esi- ja alkuopetusikäisille suunnattu elämyksellinen näyttely ja oppimisympäristö. Tuleva näyttely innostaa tutkimaan tekniikan olemusta, ilmiöitä ja muutosta. Keskiössä on itse tekeminen, tutkiminen ja oivaltaminen. Kolmikielinen näyttely on pinta-alaltaan n. 400m². Näyttely on esillä vuoteen 2024 ja esilläoloaikanaan se tavoittaa n. 250 000 kävijää.

Näiden kahden syntymäpäiväjuhlan väliin mahtuu lukuisia tapahtumia lapsille ja aikuisille, harrastajille ja ammattilaisille, niin museon kanta-asiakkaille kuin aivan uusille kävijöillekin. Ajankohtaiset tapahtumat löydät kotisivuiltamme www.tekniikanmuseo.fi sekä Facebookista.

 

Tule mukaan juhlimaan kanssamme!Skip to content