Tekniikan museo hakee vuorovaikutussuunnittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen

Ihmisiä istuu ja seisoskelee punaisten pöytien ja tuolien äärellä toisilleen jutellen.

Tekniikan museo hakee vuorovaikutussuunnittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen

Tekniikan museon etsii määräaikaista vuorovaikutussuunittelijaa (6 kk, 100 % työaika) Sorvaamo-hankkeen ensimmäiseen vaiheeseen. Sorvaamon tavoitteena on luoda toimintamalli, tila ja työtapa, jotka lisäävät osallisuutta teknologiaan ja teknologiaperintöön. Sorvaamossa luotu toimintatapa tähtää Tekniikan museon yleisölähtöiseen uudistamiseen.

Vuorovaikutussuunnittelijana kehität yhdessä museon, yleisöjen ja yhteisöjen kanssa tapoja käyttää teknologiaperintöä tavalla, joka tekee näkyväksi jokaisen tekniikkaan liittyvää osaamista ja kokemuksia. Tavoitteena on vahvistaa osallistujien tietoja ja taitoja vaikuttaa arkeen ja yhteiskuntaan. Tehtävässä suunnittelet ja fasilitoit yhteiskehittämisen menetelmiä soveltavia työpajoja ja kehität yhdessä muun työryhmän kanssa toiminnan arviointia. Työpajojen tuloksien pohjalta luodaan toimintamalli jatkohankkeen tarpeisiin. Vuorovaikutussuunnittelija osallistuu myös museon viestintään.

Toivomme, että sinulla on kokemusta yhteiskehittämisestä ja osallistavista menetelmistä. Kohtaat ja toimit luontevasti yhdessä erilaisten yleisöjen ja yhteisöjen kanssa. Tehtävässä tarvitaan erinomaisia vuorovaikutustaitoja, oma-aloitteista otetta ja kykyä heittäytyä. Olet selkeä viestijä, jolle sisällöntuotanto ja sosiaalisen median kanavat ovat tuttuja. Kokemus kulttuuriperinnön käyttämisestä tai teknologia- tai tiedekasvatuksesta katsotaan eduksi.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä osana innostunutta ja osaavaa tiimiä kehittyvässä museossa.

Tehtävään voi kuulua ilta- tai viikonlopputyötä. Viikkotyöaika on 36,25h. Tehtävä alkaa 15.3.2021 tai sopimuksen mukaan. Haastattelut järjestetään viikoilla 5 ja 6.

Tehtävässä noudatetaan yksityisten museoiden työehtosopimusta ja tehtävät sijoittuvat vaativuusluokkaan 2. Tehtäväkohtainen peruspalkka on 1 917,81 €. Henkilökohtaista lisää maksetaan 20-40 % osaamisesta ja kokemuksesta riippuen. Työsopimus tehdään kuudeksi kuukaudeksi. Tehtävässä noudatetaan 2 kk:n koeaikaa.

Lisätiedot avoinna olevasta tehtävästä:
Tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori Saara Klemetti, 040 586 8617.

Hakemukset sähköpostitse 29.1.2021 mennessä:
Tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori Saara Klemetti, saara.klemetti(@)tekniikanmuseo.fi

Helsingin Vanhassakaupungissa sijaitseva Tekniikan museo on valtakunnallinen tekniikan alan vastuumuseo. Museo on Suomen teollisuuden ja tekniikan alan menneisyyden tallentaja sekä nykyhetken tulkitsija, joka luotaa katseensa tulevaisuuteen. Vuonna 2019 museossa kävi noin 42 000 vierailijaa.