Aukioloajat:
to 9.00 - 19.00
la-su 11.00 - 17.00

Tekniikan museo mukana SuomiAreenalla pelastamassa maailmaa LU+MA osaamisella!

Nuoret haluavat merkityksellistä työtä ja olla mukana pelastamassa maailmaa. Tarvitaan luonnontieteiden ja matematiikan osaamista. Etsimme ratkaisuja: miten pelastamme maailman ja kehitämme nuorten LU+MA-osaamista. Paikkana on SuomiAreena 15.-19.7.2019.

Tehtävä: Pelasta maailma!

Insinööriliitto, Kemianteollisuus ry, Loimu ry, Metsäteollisuus ry, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto — SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU, Tekniikan Akateemiset TEK ja Tekniikan museo haastavat yhteistyössä SuomiAreenan yleisöä otsikolla Tehtävä: pelasta maailma!

SuomiAreenan vuoden pääteemana on tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot, nämä ovat tärkeitä teemoja myös tänä vuonna 50-vuotta täyttävälle Tekniikan museolle.  Juhlavuoden aikana Tekniikan museo haluaa nostaa esille tekniikan alan, teknologiaosaamisen sekä teollisen kulttuuriperinnön merkitystä. SuomiAreenassa olemme yhteistyökumppaneidemme kanssa tuomassa esiin luonnontieteiden ja matematiikan osaamisen tärkeyttä.

LU+MA-osaaminen saa tilaa SuomiAreenan suurimmalla lavalla.

Torstaina 18.7.2019 klo 16-17 järjestetään lavaohjelma otsikolla Luman tarpeessa – luonnontieteet ja matematiikka pelastavat maailman! Paikkana on Purjelava.Ohjelmassa kaksi joukkuetta ottelevat leikkimielisessä kisassa LU+MA -tietämyksestä ja väittelevät osaamisen kehittämisen keinoista.Mukana ovat tubettaja Roni Bäck, vihreiden kansanedustaja Atte Harjanne, akatemiaprofessori Johanna Ivaska Turun yliopistosta, johtaja Paula Laine Sitrasta,  UPM:n johtaja Esa Laurinsilta, HAVU Cosmeticsin perustaja ja toimitusjohtaja Lumi Maunuvaara, johtaja Anni Miettunen Opetushallituksesta, tutkija Lauri Reuter VTT:ltä sekä yliopistolehtori Laura Tuohilampi Helsingin yliopistosta. Kisaa juontaa toimittaja Peter Nyman, Mediahub.

Löydät meidät myös koko viikon ajan Porin Kansalaistorilta!

Kansalaistorin teltalla yleisöllä on koko viikon ajan mahdollisuus testata LU+MA-osaamistaan päivittäin vaihtuvissa visailutehtävissä. Innovaatiopelissä etsitään ratkaisuja energian tuotantoon, hyvinvointiin ja kiertotalouteen. Samalla oivalletaan osaamisen merkitys ratkaisuissa. Tervetuloa osastolle numero 16. Olemme paikalla 15.- 19.7.2019.

Ota SuomiAreena kohteeksi heinäkuussa!

#lumantarpeessa