Aukioloajat:
to 9.00 - 19.00
la-su 11.00 - 17.00

Tekniikan museon juhlavuosi huipentui kävijäennätykseen!

lapsiryhmä kokoontuneena Tekniikan maa -näyttelyyn.

Tekniikan museon juhlavuosi huipentui kävijäennätykseen!

50-vuotisjuhlavuottaan 2019 viettänyt Tekniikan museo ylsi jälleen kävijäennätykseen, jo kolmantena vuonna peräkkäin. Kävijämäärä vuonna 2019 oli 42 545. Kasvua vuoden 2018 kävijämäärään nähden oli noin viisi prosenttia.

Museon kasvanut tapahtumatarjonta sekä uudistuneet näyttelyt ovat vauhdittaneet kävijämäärien kasvua.

Vuonna 2019 avautui laajan perusnäyttelyuudistuksen viimeinen osa, lapsille suunnattu Kummituksen keksintökoje -näyttely.  Ensisijaisesti esi- ja alkuopetusikäisille suunniteltu näyttely ja oppimisympäristö innostaa tutkimaan tekniikan olemusta, ilmiöitä ja muutosta. Keskiössä on itse tekeminen, tutkiminen ja oivaltaminen.

Yleisötapahtumia museolla järjestettiin lähes kaksikymmentä ja niihin osallistui yhteensä yli 2500 kävijää.

Myös Museokortin suosio näkyy Tekniikan museon kasvaneissa kävijämäärissä. Tekniikan museossa vieraili vuoden 2019 aikana noin 3200 Museokortti-kävijää. Museokorttikäynnit kasvoivat Tekniikan museossa 22% edellisvuoteen verrattuna.

Vuonna 2019 Tekniikan museon säätiön perustamisesta tuli kuluneeksi 50 vuotta. Juhlavuosi näkyi yleisöille tapahtumina ja tempauksina.

Juhlavuonna järjestettiin myös rahankeräys- ja joukkorahoituskampanja. Kampanjoiden tuotto sijoitetaan museon juhlarahastoon. Tarkoitus on kartuttaa rahastoa tulevina vuosina, ja sen tuotot täydentävät museon toimintarahoitusta tilanteessa, jossa museoiden julkinen rahoitus supistuu.

Koko juhlavuoden ajan Tekniikan museo nosti esille teknologiaperinnön merkitystä yhteiskunnassamme. Rahankeräysten tuotoilla käynnistyy Tekniikan museon tulevaisuustyö, jolla varmistetaan, että Suomessa on tulevaisuudessakin laadukas tekniikan ja teollisuuden oma museo.