Kesäaukioloajat 1.6.-11.8.2019:
ti, ke, pe-su 11.00 - 17.00
to klo 11.00 - 19.00

Tekniikan museon kesäkausi 1.6.-11.8. sisältää päivittäisiä opastuksia ja työpajoja sekä hauskaa museotekemistä koko kesäksi!

Tekniikan museon kesäkausi käynnistyy lauantaina 1.6. ja samalla yleisölle avautuu myös Suomen ensimmäisen vesilaitoksen aikaiseen asuun entisöity Pikasuodatuslaitos. Kesäkaudella avoinna ovat siis pyöreä näyttelyhalli, Voimalamuseon kaksi rakennusta sekä Pikasuodatuslaitos. Yhteensä neljässä museorakennuksessa on mielenkiintoista nähtävää koko perheelle, tekniikan harrastajalle tai satunnaiselle ohikulkijalle.

Kesäkaudella Tekniikan museo järjestää lapsille päivittäisiä työpajoja tiistaista sunnuntaihin klo 12.00. Pajoissa tutustutaan tekniikan ilmiöihin itse tehden ja kokeillen. Työpajateemat vaihtuvat kuukausittain.  Kesäkuun työpajoissa tutustutaan hyrrän toimintaan ja sen teknisiin sovellutuksiin. Pajassa askarrellaan oma hyrrä kierrätetystä cd-levystä. Heinäkuun pajoissa rakennetaan ilmapalloautoja ja tutustutaan samalla Tekniikan maa -näyttelyssä olevaan sähköautoon ja liikkeen perusilmiöihin: pyöriin ja akseleihin, työntövoimaan ja kitkaan. Elokuun pajoissa ihmetellään Pikasuodatinlaitoksen alkuperäismiljöötä, rakennetaan hihnapyörän avulla toimiva laite ja tutustutaan samalla hihna- ja väkipyörien toimintaan ja voimansiirtoon niiden avulla. Työpajat ovat tuttuun tapaan noin tunnin mittaisia ja työpajamaksu on 7€. Lähtö työpajaan tapahtuu museon lipunmyynnistä ja mukaan mahtuu max. 20 lasta. Pajoihin ei ole ennakkoilmoittautumista.

Kesäkaudella järjestämme myös päivittäin klo 15.00 Vettä ja elämää -opastuksen, jotka tutustuttavat alueen ja vedenpuhdistuksen historiaan. Opastuksia järjestetään päivittäin tiistaista sunnuntaihin koko kesäkauden ajan ja ne sisältyvät museolipun hintaan! Kierros tapahtuu osittain ulkotiloissa, joten sille on syytä varautua säänmukaisin varustein. Kierros ei suojelluista teollisuusrakennuksista johtuen ole ole esteetön.

Kesäkaudella museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin, aukioloajat ovat ti-ke, pe-su 11-17 ja to 11-19. Torstaisin museoon on tuttuun tapaan vapaa pääsy!