Aukioloajat:

Tekniikan museon uudeksi johtajaksi on valittu Heini Oikkonen-Kerman

Heini Oikkonen-Kerman

Tekniikan museon uudeksi johtajaksi on valittu Heini Oikkonen-Kerman

Tekniikan museon säätiön toimitusjohtajaksi on valittu FM Heini Oikkonen-Kerman. Oikkonen-Kerman on aiemmin toiminut kirjastoalan ja laajemmin kulttuurialan kehittämis- ja johtotehtävissä. Hän siirtyy uuteen tehtävään ammattikorkeakoulu Arcadan kirjaston johtajan paikalta.

Oikkonen-Kerman aloittaa uudessa tehtävässä joulukuun puolivälissä. Tekniikan museon nykyinen johtaja Marjo Mikkola jää eläkkeelle vuodenvaihteessa. Mikkola on toiminut museonjohtajana vuodesta 2007 alkaen.

Uuden toimitusjohtajan valinnassa korostuivat työkokemus, osaaminen ja näkemys Tekniikan museon kehittämisestä.

Toivon tuovani museoalalle paljon kokemusta asiakaslähtöisestä kehittämisestä teknologiaa hyödyntäen – mikä paremmin sopisikaan Tekniikan museon rooliin! Suhtaudun intohimoisesti asiakaskokemuksen parantamiseen ja kulttuurialan vaikutukseen merkityksellisten kokemusten ja ajattelun innoittajana. Parhaimmillaan kulttuuriorganisaatiot voivat edistää yksilön hyvinvoinnin lisäksi yhteisön voimaantumista, toteaa Oikkonen-Kerman.

Tekniikan museon visiona on 2020-luvulla kasvattaa entisestään museon valtakunnallista vaikuttavuutta ja vetovoimaa sekä luotsata museo kansainvälisesti merkittäväksi toimijaksi alallaan.

Keskeisten teollisuus- ja insinöörijärjestöjen sekä pääkaupunkiseudun kuntien ylläpitämä Tekniikan museo on valtakunnallinen vastuumuseo, jonka tehtävänä on suomalaisen teollisuuden, teknologian ja tekniikan alan kulttuuriperinnön tallentaminen, tutkiminen ja esitteleminen. Helsingin Vanhassakaupungissa sijaitseva Tekniikan museo on viimeisten kymmenen vuoden kuluessa kehittynyt voimakkaasti kävijäkohteena ja palveluiltaan. Museo tunnetaan suomalaisella museokentällä edistyksellisenä kehittäjänä ja aktiivisena vaikuttajana. Vuonna 2019 museossa kävi yli 42 000 vierailijaa.

Lisätietoja:
Museonjohtaja Marjo Mikkola, p. 050 3755 687