Tule toimitusjohtajaksi Tekniikan museoon!

Tekniikan museon pystylogo, joka muistuttaa kytkentäkaaviota.

Tule toimitusjohtajaksi Tekniikan museoon!

Tekniikan museon säätiö hakee uutta toimitusjohtajaa 1.10.2022 alkaen. Tehtävä edellyttää

  • hyvää tekniikan alan, innovaatiotoiminnan tai teknologiakasvatuksen tuntemusta
  • kokemusta ohjata yritysyhteistyön ja hallinnon kehittämistä
  • vahvaa talouden ja tietohallinnon kokonaiskuvan hallintaa
  • valmiuksia johtaa museon strategian mukaista kasvua etenkin myynnin ja markkinoinnin, osallisuuden ja yleisölähtöisyyden osa-alueilla

 

Museon taloudellisen kestävyyden ja laadukkaan kokoelmatoiminnan turvaaminen on keskeinen lähivuosien haaste.

 

Yhdessä tekemällä

 

Viime vuosina museon toimintamallia ja hallintoa on uudistettu voimakkaasti. Yhdessä tekeminen sekä asiakkaiden että noin 15-henkisen henkilökunnan kanssa ovat museon pitkäaikaisia vahvuuksia. Museon palvelut tavoittavat etenkin lapset ja lapsiperheet, oppilasryhmät sekä tekniikan alan harrastajat. Henkilöstö on sitoutunut strategian mukaiseen kehittämiseen, joka edellyttää muutosten jatkamista, kuten palveluiden asiakaslähtöistä kehittämistä ja valtakunnallisen vaikuttavuuden vahvistamista.
 
Museo toimii vuokratiloissa Helsingin Vanhankaupunginlahdella historiallisissa kiinteistöissä, joita parhaillaan kunnostetaan laajamittaisesti. Toimitusjohtajan tehtävä edellyttää hyvää yhteistyökykyä erilaisten kumppaneiden kanssa ja motivaatiota johtaa palvelu- ja kokoelmatilojen kehittämistä ja korjaushankkeita osana moniammatillista verkostoa.

 

Resurssien vahvistaminen

 

Tekniikan museo on valtiorahoitteinen valtakunnallinen vastuumuseo ja julkisrahoitteisen toiminnan ja lainsäädännön tuntemus on tehtävässä eduksi. Varainhankinta ja yksityisen rahoituksen kasvattaminen julkisen rahoituksen rinnalla ovat toimitusjohtajan työn tärkeimpiä tavoitteita.

 

Vuoden 2022 aikana on jo onnistuttu kasvattamaan yritysyhteistyötä ja palvelutuottoja yli 100 % suhteessa aiempiin vuosiin. Uusia yhteistyömuotoja on käynnistetty paljon, esimerkkinä heinäkuussa museoon jalkautunut Downtown Calling -festivaali. Yhteistyöstä vastaavat museon päälliköt ja toteuttamassa on koko henkilökunta.

 

Tehtävän vaatimukset

 

Tehtävän vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys museon toimialaan ja tehtäviin sekä käytännössä osoitettu johtamistaito. Toimitusjohtajan työ alkaa 1.10.2022 tai erikseen sovittavana ajankohtana. Nykyinen toimitusjohtaja siirtyy uusiin tehtäviin syyskuun lopussa. Tehtävän palkkaus sovitaan valittavan henkilön kanssa ja se riippuu kokemuksesta ja erityisesti varainhankintaan liittyvästä osaamisesta.

 

Hae tehtävää viimeistään 25.8. Liitä hakemukseen palkkatoiveesi. Voit lähettää hakemuksen sähköpostilla paivi.kapri@tekniikanmuseo.fi.

 

Haastattelut järjestetään viikoilla 35-36. Voit kysyä lisää tehtävästä toimitusjohtaja Heini Oikkonen-Kermanilta sähköpostitse tai puhelimitse p. 040 653 8152 pe 12.8. klo 13-16, ma 15.8. klo 9-11 tai pe 19.8. klo 9-11.

 

Tekniikan museon logo


Skip to content