Aukioloajat 20.8.2019.-1.6.2020:
ti, ke, pe-su 9.00 - 17.00
to 9.00 - 19.00
la-su 11.00 - 17.00

Turvaa tekniikan historian tulevaisuus – Lahjoita juhlarahastoomme!

Lokakuussa 2019 tulee kuluneeksi 50 vuotta Tekniikan museon säätiön perustamispäätöksestä. Juhlavuonna haluamme turvata museon toiminnan myös tulevaisuudessa. Tätä varten on käynnistetty rahankeräyskampanja, joka varmistaa, että Suomessa on tulevaisuudessakin arvoisensa tekniikan ja teollisuuden oma museo.

Juhlavuotta on vietetty Tekniikan museolla vuoden alusta alkaen nostaen esiin teknologiaperinnön merkitystä yhteiskunnassamme. Vilkkaaseen alkuvuoteen on kuulunut lukuisia yleisötapahtumia, tempauksia ja uusia yhteeistyöprojekteja. Juhlavuosi huipentuu marraskuussa avautuvaan lapsille suunnattuun Kummituksen keksintökoje-näyttelyyn!

Tekniikan museon tavoite on olla tekniikan alan ja teknologian alan mielenkiintoinen ja yhteiskunnallisesti aktiivinen areena. Keräyksen myötä syntyvä rahasto mahdollistaa museon laadukkaan ja ajankohtaisen toiminnan jatkossakin tilanteessa, jossa museoiden julkinen rahoitus supistuu jatkuvasti.

Juhlavuosirahastosta rahoitetaan museon suuria investointeja, kuten perusnäyttelyiden ja kokoelmatilojen uudistamista. Pääpaino on toimilla, jotka vaikuttavat pitkäkestoisesti teknologiaperinnön säilyttämiseen, esittämiseen ja tietouden levittämiseen. Varojen käytöstä päättää Tekniikan museon säätiön hallitus.

Ensimmäisten joukossa Tekniikan museon juhlarahastoon lahjoittivat museon taustayhteisöihin kuuluvat Insinööriliitto, Tekniikan akateemiset TEK sekä Graafinen teollisuus ry Kansansivistysrahaston Media-alan rahaston kautta. Sekä Insinööriliitto, TEK että Graafinen teollisuus olivat mukana perustamassa Tekniikan museon säätiötä 50-vuotta sitten.

Lahjoita ja varmista tekniikan historian tulevaisuus!

Lahjoituksen voi tehdä niin yksityishenkilö, yhteisö kuin yrityskin ja lahoitussumman voi valita vapaasti. Yli 1000€ lahjoituksen tehneiden nimet julkaistaan museon kotisivuilla sekä museon aulaan tulevalla kunniataululla. Lahjoituksen voi tehdä myös anonyymisti.

Lahjoittamalla museon Juhlarahasto 2019 -rahastoon olet mukana varmistamassa, että jatkossakin suomalaisella tekniikalla ja teollisuudella on arvoisensa museo!

Tarkemmat lahjoitusohjeet sekä rahankeräysluvan (RA/2018/1185) tiedot löytyvät kotisivuiltamme.

juhlavuosilogo

Tags: