Avauksia Tekniikan museon yhteiskehittämiseen – Koesorvaamo-hankkeen työkirja on julkaistu verkossa

otsikkoteksti kuvana, koristeellinen

Tiedote 15.9.2021

Museoviraston Ammatillisten museoiden innovatiiviset hankkeet -avustuksella toteutetun Koesorvaamo-hankkeen tavoitteena on ollut saada uusia yleisöjä mukaan kehittämään Tekniikan museosta entistä moniäänisempää ja yleisölähtöisempää toimijaa. Maalis–syyskuussa 2021 toteutetun hankkeen pääpaino oli erilaisille yleisöille suunnatuissa työpajoissa. Pääsimme testaamaan etätyöpajatyöskentelyä tekniikan alan ammattiopiskelijoiden sekä Tekniikan museon kehittämisestä kiinnostuneiden henkilöiden kanssa.

Hankkeen toimintatavoista kertova työkirja Avauksia Tekniikan museon yhteiskehittämiseen – Koesorvaamo-hanke on nyt julkaistu verkossa. Käytännönläheinen opas on suunnattu kaikille yhteiskehittämisestä, vuorovaikutustyöstä sekä osallisuudesta kiinnostuneille lukijoille. Erityisesti julkaisu on laadittu kulttuuri- ja opetusalalla toimivia henkilöitä sekä organisaatioita ajatellen.

Työkirjan löydät täältä: https://tekniikanmuseo.fi/wp-content/uploads/2021/09/Koesorvaamo_tyokirja_saavutettava.pdf

Koesorvaamo-hanke toteutettiin kokeilullisin mielin ja monien epävarmuuksien keskellä, mutta opimme paljon uutta museomme yleisöistä, tekniikan alojen opiskelusta sekä etätyöpajojen toteutuksesta. Saimme myös vahvistusta siitä, mihin suuntaan haluamme jatkossakin kehittää Tekniikan museon toimintaa. Koesorvaamo-hanke toimi lähtölaukauksena entistä monipuolisemmalle yhteistyölle niin uusien kuin vanhojenkin kumppaneidemme kanssa. Työ jatkukoon tästä eteenpäin entistä moniäänisempänä!

Lisätietoja:

kumppanuuspäällikkö Saara Klemetti, saara.klemetti (a) tekniikanmuseo.fi, 040 586 8617.